Fiatalok a keretben

Három utánpótláskorú kézilabdázó, Győri Mátyás (19), Juhász Ádám (20) és Ligetvári Patrik (20) is szerepel Xabi Sabaté szövetségi kapitány felnőttvilágbajnoki bő keretében.

reb Kevéssel a női Európa-bajnokság befejeztét követően – a viadalon 12. helyezett magyar együttesben nem szerepelt utánpótláskorú fiatal, a bő keretben is csak Faluvégi Dorottya (18) kapott helyet – a férfiak januári franciaországi világbajnoksága kerül a középpontba.

gyori_matyas_csehp04

Győri Mátyás is helyett kapott a bő vb-keretben  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

Annál is inkább, mert a magyar alakulat spanyol szövetségi kapitánya, Xavi Sabaté bő keretet hirdetett a franciaországi tornára. A 28 játékos nevét tartalmazó listában találjuk a balatonfüredi irányító-átlövő Győri Mátyásét (19), a Tatabánya fiatal irányító Juhász Ádámét (20) és a veszprémi átlövő Ligetvári Patrikét (20).

A válogatásuk nem számít extra meglepetésnek, hiszen korábban már mindannyian helyet kaptak az A válogatottban, Juhászt és Győrit éppen Sabaté hívta meg az őszi Európa-bajnoki-selejtezőkre, Juhász ráadásul debütált a csapatban.

Nehéz megmondani, bekerülhet-e bármelyikük is a végleges, a január 11-29-én rendezendő vb-re utazó keretbe, hiszen irányító és balátlövő poszton is erős riválisai vannak a fiataloknak, de nem kizárt, hogy valamelyikük – részben a jövőt és a csapatépítést szem előtt tartva – utazhat a világbajnokságra.

A szűkített keret december 21-én kezdi meg a közös munkát, majd december 29-én pályára lép az érdi Provident Karácsony-kupán, január elején pedig a dániai Bygma-kupára hivatalos.

Noha bármely sportág utánpótlásának legnagyobb sikere, ha a még korosztályos válogatott sportolóra a felnőttek között számítanak, a három fiatal bármelyikének esetleges hiányzása okozhat fejfájást a juniorválogatott szövetségi edzőjének, Gyurka Jánosnak. A társulat a január 6-8-i ausztriai U21-es vb-selejtezőre készül, s Győri, Juhász valamint Ligetvári egyaránt kulcsember a csapatban.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS