Fiatalok az elitben

Mozgalmas napokat zárt a „kézilabdapiac”, hiszen a Győri Audi ETO és a Ferencváros egyszerre jelentette be az érkező és távozó játékosok listáját. Mivel mindkét elitalakulatban szép számmal találunk fiatalokat, lajstromot készítünk róluk.

reb Noha még csak március elejét írjuk, a klubvezetők már gőzerővel dolgoznak a jövő évi keretek kialakításán. Így tettek a Győri Audi ETO és az FTC Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának illetékesei is, akik utánpótláskorúakat is érintő fontos bejelentéseket tettek.

kiss_nikoletta_gyore_bela02

Kiss Nikoletta megy és marad  •  Fotó: MKCSE

Kezdjük a Rába-parti zöld-fehérekkel a listát, ahol ugyancsak jelentős játékosmozgás zajlott, tekintélyes a távozók és az érkezők listája is. Az már korábban ismertté vált, hogy az opciós joggal élve meghosszabbítják a jelenleg sérült Tóth Gabriella (19) szerződését. A 2014-es, részben hazai rendezésű felnőtt Európa-bajnokságon üstökösként berobbanó irányító szerepet kaphat Görbicz Anita és Nycke Groot mellett, Kovacsics Anikó ugyanis a Ferencvárosba igazolt.

A győriek két utánpótláskorú játékossal is kétéves szerződést kötnek: a felnőttválogatott bő keretébe kerülő Kiss Nikolettával (19) és Puhalák Szidóniával (19) szerződnek két évre. A jobbátlövő még egy évig a mosonmagyaróvári „fiókcsapatban” onthatja a gólokat, viszont Puhalák már a Győrrel kezdi meg a következő alapozást.

A Ferencvárosban Faluvégi Dorottya tesz ugyanígy. A 17 éves jobbszélső az aktuális szezont az MTK Budapestben zakatolta végig, Golovin Vlagyimir pedig egyre több lehetőséget adott neki a felnőttmeccseken. Miután Kovacsicz Mónika a családalapításra összpontosít, az ugyancsak fiatal Lukács Viktória mellett a Csibe becenéven ismert utánpótlás-válogatott kézilabdázóra építhet Elek Gábor. A vezetőedző jelezte, nagyon örül annak, hogy nagyon fiatal és saját nevelésű szélsőpárossal vágnak a szezonnak.

A 19 esztendős Monori Orsolya még az előző szezonban szenvedett súlyos sérülést, így jelenleg a Nemzeti Kézilabda Akadémián rehabilitálódott – folyamatos játékkal. Az energikus átlövő ugyancsak egy év kölcsönből tér vissza a Népligetbe. A magyar bajnokhoz kapcsolódó hír, hogy a 21 éves, a heteseket párját ritkító magabiztossággal értékesítő Szekerczés Luca a több játéklehetőség reményében maga mögött hagyja az Elek Gyula Arénát, várhatóan másik csapathoz, kölcsönbe kerül.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS