Fiatalok nagydíja

Több magyar fiatal is megméreti magát a június utolsó hétvégéjén esedékes budapesti cselgáncs Grand Prix-viadalon. A juniorkorú Gercsák Szabina, Pupp Réka, Tóth Fanni, Kárpáti Emese és Szigetvári Mercédesz is tatamira lép.

UP-info A szervezőket is meglepte a nagy érdeklődés, amely a június 25-26-i, százezer dolláros összdíjazású budapesti Grand Prix-viadalt övezi. A verseny a riói játékok egyik legfontosabb felkészülési állomása lehet, míg a következő olimpiai ciklusra készülő válogatott cselgáncsozók már most elkezdik gyűjteni a világranglista-pontokat. Összesen 59 ország nevezte 338 versenyzőjét.

Pupp Réka Kazany

Pupp Réka (kékben) is tatamira lép Budapesten

Olimpiai, világ- és kontinensbajnokok sora lép tatamira június utolsó hétvégéjén a magyar fővárosban. Többek között Budapestre érkezik az olimpiai- és világbajnok amerikai Kayla Harrison, a kétszeres olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnok üzbég Risod Szobirov, valamint az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok orosz Ivan Nyifontov. Indul az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes amerikai Marti Malloy, a kétszeres olimpiai bronzérmes, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok holland Henk Grol, továbbá az olimpiai bronzérmes, világbajnok francia Audrey Tcheumeo, valamint az olimpiai és kétszeres világbajnoki bronzérmes, német Dimitri Peters is.

Negyvenhárom magyar cselgáncsozó is indul, minek köszönhetően minden súlycsoportban lesz hazai versenyző. Több fiatalért szoríthatunk, hiszen megméreti magát Gercsák Szabina (19), Pupp Réka (19), Salánki Evelin (21), Tóth Fanni (18), Végvári Martin (22), Bartha Ákos (21), Szabó Katinka (22), Polyák Krisztina (21), Kárpáti Emese (19) és Szigetvári Mercédesz (18). Természetesen nem hiányozhat a KSI SE világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozója, Tóth Krisztián (22) sem. A 90 kilogrammos súlycsoportban induló versenyző a riói olimpiára készül, és már az új felszerelésében küzd meg az ellenfelekkel.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS