Mi kell Raikkönen szerint a bakui sikerhez?

F1

2016. június 16. csütörtök, 18:11

Szerző: Czinege Ádám, fotó: Ferrari

Kimi Raikkönen, az F1 2007-es világbajnoka árulta el, mi tehetné egy kicsit könnyebbé a Ferrari dolgát a most hétvégén soron következő Európai Nagydíjon, Bakuban.

A finn pilóta Kanadában szenvedett az autóval és a gumikkal, aminek köszönhetően csak a hatodik helyre tudta behozni versenygépét a futam leintésekor. Sebastian Vettel a másik Ferrarival a dobogó második fokán végzett, és végig harcban volt a győzelemért. Raikkönen Bakuban javítaná a kanadai eredményt, és azt is elárulta, mi szükséges számára egy jó eredmény eléréséhez.

A 2007-es világelsőt először azonban az előző hétvégi rossz teljesítményének okáról kérdezték Azerbajdzsánban: „Nagyon sok kisebb dolog játszott ebben szerepet, és ha ezeket összeadjuk, ráadásul még a körülményeket is megnézzük – nagyon hideg volt – igen bonyolulttá vált a gumikat működésre bírnunk.”

Raikkönen tovább fejtegette a múlt hétvégi gondokat: „Talán a beállítás is lehetett volna egy kicsit jobb bizonyos részeken, de néha nagyon nehéz az autó beállítása, ha elsősorban már a gumik sem viselkednek megfelelően. Ha valaki küszködik velük, az nagyon sokat számít.”

 Raikkönen_06.16.

A finn szerint sokat nyom a latba a Ferrari jó szereplésénél a beállítás mellett  a megfelelő időjárás: „Idén elég hideg volt a legtöbb versenyen, és ez nem segített. Tudjuk, hogy nekünk jobban fekszik, amikor melegebb van, ilyenkor sokkal könnyebb a gumikat felmelegíteni, de ez mindenkinek ugyanolyan, de talán jobban tudunk kijönni belőle, mint mások.”

Raikkönen elárulta, mi lehet a kulcsa egy kiváló eredmény elérésének: „Ha úgy tudjuk belőni az autó beállítását, ahogy elterveztük, gyorsak lehetünk, de nagyon nagy a különbség, ha ezt nem tudjuk megtenni. Ilyenkor hatalmas lesz a különbség a köridőkben. Szenvedtünk az első néhány versenyen, ami nem volt egyszerű, de most jön ismét egy új hétvége és egy újabb helyszín.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS