Fiatalos lendület

Eddigi legnehezebb Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésére készül a felnőtt női kosárlabda-válogatott, melynek keretében öt, húsz éven aluli játékos is helyet kapott.

Lakner Gábor A felnőtt női kosárlabda-válogatottra két újabb mérkőzés vár az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban. Szombaton 19.30 órakor Pécsett a mieinkhez hasonlóan hibátlan Szlovákia lesz az ellenfél, majd szerdán Izlandon folytatja Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese.

dubei_debora_fiba

Dubei Debóra kulcsszereplő lehet

A szakember a legutóbbi két mérkőzéshez hasonlóan most is számít a fiatalok játékára, a tizenhatos keretbe öt U20-as játékost hívott meg. Dubei Debóra (19) és Horváth Bernadett (19) az első két Eb-selejtezőn is komoly szerepet kapott, és vélhetően most sem epizodista lesz. Nagy Dorottya (18) és Kaposi Pálma (19) a bemutatkozásig jutott el legutóbb, Weninger Virág (18) pedig egyelőre csak kerettagnak mondhatja magát, az ő debütálása még várat magára. Hármuk behívása inkább a jövőnek szól, de bármikor készen kell állniuk a beugrásra.

Stefan Svitek a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, nehéz meccsre számít, mivel a szlovák csapat keményen védekező, progresszív, modern játékot játszik. Hozzátette, ha sikerül győzni, az első két mérkőzését megnyerő válogatott nagy lépést tesz az Eb-részvétel felé. A szakvezető kitűnőnek nevezte játékosai mentalitását.

A szlovákok ugyanakkor felforgatott összeállításban érkeznek Pécsre, sérülések, lemondás és gyermekáldás miatt is lesznek hiányzóik. Még a válogatottságtól visszavonult Zuzana Žirkovát is reaktiválták, de a rutinos játékos csak egy mérkőzést vállal a szlovákokra váró kettőből, és a hírek szerint az nem a magyarok elleni lesz. Maros Kovacik kapitány azt nyilatkozta, nem tudja pontosan, mire lesz képes a csapata.

A szombaton 19.30 órakor kezdődő mérkőzésre eddig mintegy ötszáz jegy kelt el. A felnőttjegy 1500, a diákjegy egységesen 1000 forintba kerül. A belépők mindegyike a lelátóra érvényes, a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti, és – a fiatalok teljesítményét a középpontba állítva – honlapunk is beszámol róla.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS