Figyelemreméltó teljesítmény – “Ezt egy életen át kell játszani”

cannstatt70

A Masters Európa-bajnokság bebizonyította, a vízilabda tényleg kortalan sportág.

cannstatt70

A Cannstatt csapata, Knackstedt Erhard (jobbról a negyedik) 78 évesen vett részt a rijekai Eb-n (fotó: waterpolomasters.de)

A múlt hét végén ért véget a Masters Eb, az eseményre 57 csapat nevezett 19 országból. Mint megírtuk, a magyar együttesek három aranyéremmel és egy bronzéremmel parádés teljesítménnyel rukkoltak elő.

Ám nemcsak az eredmények miatt marad emlékezetes a rijekai esemény. Érdekesség, hogy a kilenc korcsoport közül a 65+ -os korosztályban nevezett a “Cannstatt 70″ csapata. A gárdából mindenki a hetvenes évei elejét tapossa, azonban Knackstedt Erhard már 78 éves – mint látható képünkön – nagyon jó egészségi állapotnak örvend, 1938-ban született és minden bizonnyal a jövő évi budapest vb-n is láthatjuk majd.

Az együttes az ötödik helyen végzett az Eb-n. A helyosztókon a Helsingfors együttesét verte 5-2-re. Figyelemreméltó, hogy tavaly német bajnok volt az együttes a 70+-os korosztályban, az aranyért az SV 1906 Gotha együttesét verte a csapat.

A csapat és Knackstedt Erhard kora is azt bizonyítja, nem lehet abbahagyni a sportágat, valamint soha nem késő elkezdeni.

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS