A kínaiak cáfolják, hogy hamisak a banki papírok

Állítólag a klubot megvásárolni szándékozó kínai befektetőcsoport a tárgyalások során hamis banki papírokat nyújtott be, amelyek a pénzügyi helyzet bizonyítására szolgálnak – áll a világ egyik vezető gazdasági hírügynökségének számító Bloomberg szerdai cikkében. A Sino-Europe Sports tagadja a megjelent híreket.

A Silvio Berlusconi tulajdonában álló Fininvest SpA augusztusban kötött egyezséget a némileg homályos hátterű kínai befektetőcsoporttal, az előszerződésben rögzítették, hogy a Sino-Europe Sports megveszi a Fininvest teljes, 99.3 százaléknyi részesedését. A klub értékét 740 millió euróban állapították meg, az új tulajdonosnak ki kell egyenlítenie a 220 millió eurós tartozást, és 350 millió eurót kell invesztálnia a klubba a következő három évben. A tervek szerint a szerződést 2016 végéig véglegesítik.

A Bloomberg múlt hét szerdán arról számolt be, hogy a kínai befektetőcsoport további befektetőket keres, mert nincs elegendő tőkéje a teljes átvételhez. A Sino-Europe Sports hivatalos közleményben azt jelezte, hogy minden az előzetes tervek szerint halad. A hírügynökség olyan bizonyítékok birtokába jutott, melyek szerint az április 25-én 16.14-kor kiadott, a Jiangsu Bank hivatalos dokumentumának tűnő, lepecsételt, az egyik befektető tranzakcióit bemutató igazolás – amely 852 millió jüanról (kb. 128 millió amerikai dollár, 35 milliárd forint) szól – nem a banktól származott. Az igazolás annak bizonyítékául szolgált, hogy a befektetőcsoportnak valóban elegendő tőkéje van a vásárláshoz.

A Jiangsu Bank a Bloomberg kérdésére megerősítette, hogy nem adott ki ilyen igazolást a befektetőcsoportnak, azaz a Milannak bemutatott iratok hamisak voltak. A hírügynökség a Sino-Europe Sportsnál is érdeklődött.

„Nem erősítjük meg, hogy valaha bemutattunk ilyen dokumentumot. Megerősítjük, hogy meg akarjuk kötni az üzletet” – tudatta a befektetőjelölt rövid közleményben. A Fininvest nem erősítette meg, hogy kapott ilyen igazolást, és nem kommentálja az ügyet.

A kínai befektetők már (visszavonhatatlan) letétbe helyeztek két részletben 100 millió eurót a Milannál.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS