Florenzi csalódott szavai a döntetlen után

Alessandro Florenzi, a Milan jobbhátvédje 6 hónap kihagyás után csereként beállva visszatért a pályára a Salernitana elleni 1-1-es döntetlenre végződő bajnokin. Az Európa-bajnok futballista csalódottan nyilatkozott a meccs után és elmondta, hogy támadásban nem volt meg az átütőerő a második gólhoz.

„Az elmúlt hónapok nehezek voltak. Nem volt egyszerű az oldalvonalon kívül lenni és nagyon boldog vagyok, hogy végre visszatérhettem. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Most vissza kell térnünk a munkához és ezt az energiát a fejlődésre kell fordítanunk. Sok gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, de hiányzott az átütőerő a támadásban és nem tudtuk gólra váltani ezeket a fél gólhelyzeteket. Az előző szezonban megnyertük az ilyen típusú mérkőzéseket. Csak bízni tudunk benne, hogy a dolgok ismét a javunkra fordulnak.” – mondta Florenzi.

„Egyértelműen nagyon dühösek vagyunk. Szerettük volna megszerezni a három pontot és még az utolsó pillanatokban is helyzeteket alakítottunk ki. Csalódottak és elkeseredettek vagyunk. Fel kell vennünk a kesztyűt és a következő mérkőzésre koncentrálni. Jól éreztem magam a pályán, de kár a döntetlenért. Nyerni akartunk.”

„Tudtam, hogy az edző valószínűleg pályára fog küldeni ezen a mérkőzésen. Az volt a célom, hogy visszatérjek. Nagy a versenyhelyzet a jobb oldalon, de ez így van a nagy csapatoknál. Mindent meg kell tennünk a pályán és hallgatni az edző instrukcióira.”

„Hiányzott a játék, a stadion és a csapattársaim is. Ennek ellenére nagy a keserűség, hogy nem tudtunk nyerni, ez lett volna a célunk. Többet érdemeltünk volna, mert sok helyzetünk volt, de nem jött a második gól. Nem gondolom, hogy koncentrációs zavar lett volna, különben a Salernitana megnyerte volna a meccset.”

„BL? A Milan történelme önmagáért beszél. Hosszú idő telt el azóta, hogy a Milan utoljára a negyeddőtőben szerepelt, már 11 éve ennek. Visszavezettük a csapatot a legnagyobb színpadra és igyekszünk a lehető legjobbat kihozni a játékunkból.”

„Maignan? Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen értéket képvisel anélkül, hogy lekicsinyítenénk Tatarusanu korábbi teljesítményét. Mike valóban nagyszerű kapus.”

„Daniel Maldini? Jót tett neki a kölcsönidőszak, hogy egy új környezetbe került. Remélem, hogy megvan már a jogosítványa vagy legalábbis tanul, hogy megszerezze.”