Florenzi felépülésére még egy ideig várni kell

Egybehangzó hírek szerint Alessandro Florenzi a következő hónapokban sem fog Stefano Pioli rendelkezésére állni.

Az Európa-bajnok jobbhátvéd augusztus végén súlyos sérülést szenvedett egy Sassuolo elleni bajnokin és meg kellett operálni a combját. A diagnózis alapján a bal combhajlítójában a bicepsz femoris izom sérült meg. Szeptemberben sikeres volt a műtét és Florenzi az elmúlt hetekben illetve hónapokban rehabilitáción vett részt.

A Tuttosport és a Corriere dello Sport közlése szerint Florenzi egy ideig még biztosan nem léphet pályára, ugyanis a folyamatban van a felépülése és várhatóan a következő két hónapban sem fog az edző rendelkezésére állni.

Florenzit a nyáron 2,7 millió euróért vásárolta meg végleg a Milan vezetősége a Romától a kölcsönszerződés lejártával, azonban a játékos mindössze 2 tétmeccsen játszott ebben a szezonban. A súlyos sérülése miatt a nyári mercato utolsó napján a klubnak lépnie kellett és kölcsönvette Sergino Destet az FC Barcelonától. Florenzi előreláthatóan februárban térhet vissza a pályára.

Florenzi mellett a csapat első számú jobbhátvédje és egyben csapatkapitánya, Davide Calabria is sérülésből lábadozott az elmúlt hónapokban és rövidesen újra bevethető lesz. Könnyen lehet, hogy már a decemberi felkészülési mérkőzéseken a pályán láthatjuk.