Florenzi: „Készen állok, hogy segítsek a csapatnak”

Alessandro Florenzi, a Milan olasz jobbhátvédje a Sportmediasetnek nyilatkozott és kitért a sérüléséből való visszatérésére, a kritikákra, a Napoli elleni soron következő összecsapásokra, a nyomásra, Zlatan Ibrahimovic jelenlétére és a posztjára is.

„Boldog vagyok, hogy visszatértem a pályára. Ez a válogatott szünet egy áldás volt számomra, mert folytathattam a munkát a pályán a csapattársaimmal együtt. Erőnlétileg és állóképességben is fejlődtem és most úgy érzem, hogy készen állok még inkább segíteni a csapatot. Volt egy pillanat a sérülésem alatti hónapokban, amikor arra gondoltam, hogy más utat keresek, de szerencsére a családom megerősítette bennem, hogy mit akarok. Az az igazság, hogy amikor újra megláttam a labdát, minden más gondolatom elszállt.” – mondta Florenzi.

„Képes vagyok jól teljesíteni és úgy érzem, hogy minden egyes nap sokat tudok adni a csapatnak. Készen állok arra, hogy mindenkinek segítsek. Először is jól kell éreznem magam, mert csak akkor tudok jól teljesíteni. Sok motiváció hajtott a felépülésre az elmúlt hónapokban. Mindig szomorú látni kívülről, ha a csapattársak szenvednek és nem tudok nekik segíteni a pályán. Ilyen esetben a játékos szenved a pályán kívül. Most abban reménykedem, hogy fontos tagja lehetek a Milannak és ezért vagyok itt.”

„Nem nagyon érint minket, amiket kívülről mondanak rólunk. Ezeknek a szóbeszédeknek kicsi az értékük számunkra, mert tudjuk, hogy a bajnoki cím megnyerésével hosszú idő után történelmet írtunk a Milannal. Erős csapat vagyunk és van olyan szezon, amikor jól mennek a dolgok és van, amikor kevésbé jól.”

„Jelenleg az a célunk, hogy az első négy hely egyikén végezzünk a Serie A-ban.”

„Napoli? Egyszerre csak egy meccsre kell koncentrálnunk. Ha azon gondolkodnánk, hogy nincs esély, akkor máris veszítenénk. Úgy gondolom, hogy egyetlen csapat sem verhetetlen. Két nagyon nehéz meccs lesz a Bajnokok Ligájában, a Napoli egy erős csapat, de nem hiszem, hogy annyira örültek volna, amikor a Milant kapták a sorsoláson, figyelembe véve a klub BL-történelmét és az előző idényt, amikor igazán megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Két nagyon jó meccsre van kilátás és hosszú idő után egy olasz csapat biztosan ott lesz az elődöntőben, ami jó az olasz futball számára is.”

„Spalletti? Az öltözőben biztosan megöleljük egymást, de a pályán ellenfelek leszünk. Ő az egyik olyan edző, aki a legnagyobb hatással volt rám a pályafutásom alatt.”

„Kvaratskhelia? Ő egy nagyon jó játékos, aki meghatározó a pályán. Véleményem szerint csapatként lehet inkább megállítani őt, mintsem egyénileg. Arra kell fókuszálnunk, hogyan tudjuk megállítani a Napolit és nem csak egyetlen játékosra figyelünk.”

„Úgy vélem, hogy a külső nyomás is sokat számít a nemzetközi porond megítélésében. Számos nagyvárosban éltem és két Bajnokok Ligája-elődöntőt is játszottam, a Romával illetve a PSG-vel és ott is éreztem ugyanezt. Sokan azt gondolják, hogy a Bajnokok Ligájában más a futball, mint a bajnokságban. Ez azért van, mert a BL-ben két mérkőzésen dől el minden, a bajnokságban pedig 38 meccsen. De ettől még a csapatok ugyanúgy néznek szembe egymással. A hozzáállásunk ugyanaz lesz, mert számunkra a Napoli elleni bajnoki ugyanolyan fontos lesz, mint a BL-meccs.”

„Leao? Rafa mindig nagyon nyugodt. Remélem, hogy a különbséget fogja jelenteni a vasárnapi meccsen. Ő is tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a játékunk szempontjából. Nem azt mondom, hogy tőle függ minden, mert csapatszinten gondolkodunk, így vele együtt vissza kell nyernünk a formánkat, hogy jól teljesítsünk.”

„Ibrahimovic? Ő egyedülálló. Még soha senkitől nem láttam olyat, amit tőle a tavalyi évben. Még kívülről is, önmagában csak a jelenléte ad egy löketet. Mindig a legjobbat próbálja kihozni belőlünk és önmagából is.”

„Posztom? Mindenre nyitott vagyok. Nincs probléma, bármilyen poszton tudok játszani, akár csatárként is.”