Folytatódik az építkezés Nyíregyházán: előtérben a fiatalok

Dr. Szépe József elmondta, hogy egy új generáció felállítása a cél a csapatnál és szeretnének „beosonni a playoffba”.

Talán a Tigers okozta a legnagyobb meglepetést a szezonban. A szabolcsi együttes ugyanis nem a Ratio Media HFL-be, hanem a Berény-Sport Divízió II-be nevezett. 3-1Pedig a Tigriseknek az előző szezonban is sikerült bejutniuk az elitliga elődöntőjébe, igaz, néhol hullámzó teljesítménnyel. A Nyíregyháza ezúttal viszont ebben az idényben építkezni fog. Az elmúlt időszakban ugyanis több fiatal is elkezdte bontogatni szárnyait a Tigers-nél. Az előző évekről már ismerhettük a rendkívüli képességekkel megáldott Tóth Gábort is, aki korábban még a HFL-csapat egyik meghatározó tagjának számított. Most idén is nagy szerep hárulhat rá, illetve azokra a fiatalokra, akik bizonyítani akarnak a Tigers-nél.

Dr. Szépe József, a Tigrisek megbízott sportigazgatója elmondta, hogy a fő céljuk idén a fejlődés lesz. Hozzátette, hogy egy jelentős szponzorációs csomag érkezett a klubhoz, ami nagy segítséget nyújthat számukra.

Fotók: Pazár András, Váradi Barna és Király Etelka

Sokan lehet, meglepődhettek amiatt, hogy a Divízió II-ben indultok. Miért döntöttetek végül emellett?
Ez egy nagyon összetett program első lépése. A tudatos építkezés már évek óta tart, egyre inkább szeretnénk eltolódni a „projekt csapat” felől az utánpótlás központú szemlélet irányába. 2014-től az egyesület megmaradása volt a cél. Azt gondolom ezt a feladatot megoldotta a csapat, sőt sok tekintetben erősödtünk és mára már HFL playoff csapatként vagyunk jelen a köztudatban. Idén év végén az egyesület vezetése azt választotta, hogy él a versenyszabályzat ösztönző lehetőségével és a fiatalok, illetve újoncok fejlesztésre, toborzásra fordítja a 2017-es évet, ezzel együtt kiszáll a HFL fegyverkezési versenyéből. Meg tudtuk volna tenni, hogy idén is HFL-ezünk, de hosszabb távon tervezünk, ezért most az alapok megerősítése a prioritás.

Pawel Lesiw(labdával) idén nem a Tigers-t erősíti

Pawel Lesiw(labdával) idén nem a Tigers-t erősíti

Hogyan néz ki most a Tigers kerete. Valóban a fiatal tehetségekre építetek?
Pontosan ez a lényeg. A célunk egy új generáció felállítása és itt nem csupán a junior korosztályra gondolok. A HFL keretünk jelentős része máshol folytatja, ugyanakkor a veterán, tapasztalt játékosállomány kiváló mentor lehet idén a feltörekvő fiatalok számára. Ezt próbáljuk meg kihasználni és a lehető legnagyobb teret engedni a fiatal és újonc játékosaink számára.

Milyen célokkal vágtok neki a szezonnak?
Egyértelmű célunk, hogy a játékunk és a játékos állományunk fejlődjön. Jelentős szponzorációs csomag érkezett az egyesülethez, amely végre levette az eredmény és győzelmi kényszert a csapat válláról, így a tanulásé lehet idén a főszerep. Szeretnénk beosonni a playoffba, de nem ez a prioritás. 2018-ra készülünk, ennek szellemében szervezzük majd az edzőmeccseket és a junior keretünket is a későbbiekben. Bora Tamás vezetőedző által felállított edzői stáb idei feladata leginkább a szakmai alapok lefektetése, ennek gyümölcsét 2018-ban szeretnénk kamatoztatni leginkább.

Tóth Gábor lehet a Tigers egyik húzóembere

Tóth Gábor lehet a Tigers egyik húzóembere idén

Hogy sikerült nálatok a felkészülés?
Jelenleg csendben folyik a munka a szokásos offseason menetrend szerint. A termes edzéseket felváltották a kinti, műfüves edzések, leporoltuk a sisakokat és a saját tempónk szerint lépésről, lépésre építkezünk. Haladunk. Lassan, de biztosan.

Szerinted erősebb lett a létszámnövekedéssel a Divízió II?
Több csapat szerepel, ami mindig jót tesz egy bajnokságnak. Szerintem egy remek, izgalmas bajnokság lesz idén is a Divízió II. A mezőny erősségét jelenleg nem tudom megmondani, de az biztos, hogy meglepetésekben idén sem lesz hiány ebben a divízióban.

A Nyíregyháza Tigers Divízió II-es menetrendje:
04.01.: Wolverines (Jászberény)
04.15.: Rebels Oldboys (Nyíregyháza)
04.30.: Budapest Eagle 2 (Nyíregyháza)
05.13.: Gladiators 2 (Debrecen)
05.27.: Dabas Sparks (Dabas)

tigrisAlapítás éve: 2006
Hazai pálya: NyVSC pálya (Nyíregyháza, Tiszavasvári út 4.)
Edzői stáb: Bora Tamás (HC), Pápa Szabolcs (DC), Pétercsák Ákos (OL/DL Coach), dr. Szépe József (OC)
Igazolások:
Legnagyobb sikerek: HFL 3. hely (2015, 2016) Divízió I. 1. hely (2011), Divízió II. 1. hely (2008), CEI Interliga bajnok (2012), Cellect Aréna Kupa 1. hely (2013, 2014), Cellect Aréna Kupa 2. hely (2015)

Forrás: http://mafsz.org – RSS