Fucsovics az első fordulóban búcsúzott a Roland Garrostól

Fucsovics Márton három szettben kikapott a 2021-ben döntős Sztefanosz Cicipasztól a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A világranglistán 54. játékos kapta a magyarok közül a legnehezebb sorsolást, mivel a kilencedik helyen álló görög kiválósággal került szembe. Az ellenfélnek a három évvel ezelőtti Garros-fináléja mellett tavalyról, Melbourne-ből is van egy Grand Slam-döntője, 2019-ben ATP-világbajnok volt, és 11 trófeájából egyet idén áprilisban szerzett Monte-Carlóban.

Pályafutásuk során eddig kétszer mérkőztek: a 2017-es genovai challenger tornán Fucsovics feladta, 2019-ben, Barcelonában pedig a görög nyert.

A harmadik csata elején mindketten bréklabdákat hárítottak, aztán könnyebb adogatógémek következtek, amelyekben Cicipasz remekül irányított tenyeressel, Fucsovics pedig kiválóan szervált. Így jutottak el a rövidítésig, amelyben a 32 éves magyar 3–0-ra vezetett, 7–6-nál saját adogatásnál szettlabdája volt, de a hálóba ütött egy könnyű tenyerest. A 25 éves görög viszont nem ingott meg, harmadik játszmalabdáját már kihasználta, és egy óra elteltével szettelőnyben volt.

Marton Fucsovics vs Stefanos Tsitsipas | Round 1 | French Open 2024 Highlights 🇫🇷

You can watch every day of the 2024 French Open live and on-demand on discovery+ 📺 News and coverage from the #1 sports destination and the #HomeofTennis in Europe. Watch Eurosport anytime, anywhere via: https://bit.ly/3boIVvd We bring you some of the biggest sports events in the world, such as Wimbledon, US Open, Australian Open, French Open, Olympic Games, The Davis Cup, WTA Finals, ATP Finals, French Open, amongst so many more.

A folytatásban a nyíregyházi teniszezőn meglátszott az elszalasztott nagy lehetőség, rögtön elvesztette a szerváját, de 2:3-nál bátor játékkal utolérte ellenfelét. Csakhogy a továbbiakban ismét Cicipasz kezdeményezett többet, Fucsovicsnak rengeteg energiája ment el a védekezésre, ritkán tudta átvenni az irányítást, ismét elbukta az adogatását, majd a rivális 1 óra 49 percnél kiszerválta a játszmát.

A harmadik felvonás már nem tartogatott különösebb izgalmakat, Fucsovics – aki az áprilisban megnyert bukaresti torna óta csuklósérüléssel bajlódik, és fájdalomcsillapítókkal teniszezik – már alárendelt szerepet játszott. A görög favorit két brékkel 5:1-re meglépett, és 2 óra 20 perc elteltével ünnepelhetett.

Sztefanosz Cicipasz (görög, 9.) – Fucsovics Márton 7:6 (9–7), 6:4, 6:1

Nyitóképünkön Fucsovics Márton látható. Fotó: AFP / Anne-Christine Poujoulat

Írta a HVG

A Fucsovics az első fordulóban búcsúzott a Roland Garrostól bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.