Gálfi Dalma győzött a Roland Garros selejtező nyitókörében, Marozsán Fábián idő előtt búcsúzott Genfben

A nyitókör jelentette a végállomást Marozsán Fábián számára a Genfben zajló 579 ezer euró (224,7 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A Roland Garroson alanyi jogon főtáblás Marozsán azzal az Alekszandr Sevcsenkóval találkozott, aki szűk két hete Rómában két szettben úgy győzte le őt, hogy mindössze öt játékot tudott nyerni.

Ezúttal az első kilenc gém az adogató sikerével zárult, a hajrában aztán az idén oroszból kazahhá lett, gyermekkora óta Bécsben élő ellenfél tudott brékelni, kiharcolva a játszmaelőnyt. A folytatásban 4:1-re lépett el a kazah teniszező, és bár nagy hajrában innen egyenlíteni tudott a magyar játékos, rövidítésben Sevcsenko kerekedett felül, így a másfél órás összecsapás után ő jutott a nyolcaddöntőbe.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Alekszandr Sevcsenko (kazah)-Marozsán Fábián (7.) 6:4, 7:6 (7-4)

Gálfi Dalma győzött a Garros első selejtezőjén

Gálfi Dalma győzni tudott a selejtező első fordulójában a francia nyílt teniszbajnokságon.

A legfrissebb, hétfői világranglistán 147. Gálfira a kínai Kao Hszin-jü (196.) várt a nyitányon, pályafutásuk során először néztek farkasszemet a felek. A kvalifikációban 32. helyen rangsorolt magyar teniszező 1:1 után kétszer is el tudta venni riválisa adogatójátékát. 1:4 után egy brékkel azonban zárkózni tudott a kínai rivális, a szett hajrájában aztán ismét Gálfi volt sikeres fogadóként, ezzel 38 perc után előnybe került.

A második szettben 4:4-ig mindkét játékos hozta saját szervagémjét, akkor Gálfi vesztett adogatóként játékot és bár ezután két játszmalabdát hárítani tudott, a harmadikkal élt a kínai: az 54 perces szett megnyerésével egyenlített.

A döntő játszma elején Gálfi tudott brékelni, 3:0 után viszont a kínai egyenlített. A következő három gém végül Gálfié lett, aki harmadik mérkőzéslabdájával tett pontot a közel két és fél órás összecsapás végére.

A magyar résztvevők közül hétfőn még Babos Tímea és Valkusz Máté lép pályára.

A főtáblás szerepléshez három meccset kell nyerni, a 128-as mezőnynek Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon tagja.

Eredmény (1. forduló, nők):
Gálfi Dalma (32.) – Kao Hszin-jü (kínai) 6:3, 4:6, 6:3

Írta a HVG

A Gálfi Dalma győzött a Roland Garros selejtező nyitókörében, Marozsán Fábián idő előtt búcsúzott Genfben bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.