Gattuso a Valenciához vinné a Milan középpályását

Gennaro Gattuso összeállított egy listát azokról a játékosokról, akiket szeretne a csapatában tudni a következő szezonban és az egyik célpont a Milannál kölcsönben szereplő Tiémoué Bakayoko.

Órák kérdése, hogy hivatalossá váljon Gattuso kinevezése a spanyol élvonalban szereplő Valencia vezetőedzői posztjára. Az olasz szakember 1 év kihagyást követően áll munkába, legutóbb a Fiorentina edzője volt nagyon rövid ideig, míg előtte a Napolit és a Milant is irányította, előbbit 81 meccsen, míg utőbbit 82 meccsen.

A Calciomercato információi szerint Gattuso a középpálya megerősítése céljából szeretné a Valenciához vinni Bakayokót, akivel korábban egy szezon erejéig már dolgozott együtt a Milannál.

Bakayoko jelenleg kölcsönben szerepel a Milannál, miután a klub vezetősége tavaly nyáron 2 évre szóló kölcsönszerződésben állapodott meg a Chelsea-vel. A megegyezés részeként egy 15 millió eurós vásárlási opció került a játékos szerződésébe, amely egy bizonyos meccsszám elérése esetén automatikusan kötelező érvényűvé válik.

A Milan nem szándékozik megtartani Bakayokót, amit nagyon jól mutat, hogy mindössze 14 bajnokin lépett pályára és kevesebb mint 500 játékpercet töltött a pályán a Serie A-ban. Ráadásul január vége óta mindössze 1 meccsen játszott, nevezetesen az Atalanta ellen a szezon utolsó hazai bajnokiján csereként pályára lépve. A 27 éves játékos nem szerepel az edző és a klub jövőbeli terveiben, így nagy valószínűséggel a nyáron felbontják a kölcsönszerződését és ideiglenesen visszatér a Chelsea-hez.

A Calciomercato szerint a Valencia által megtörtént a kapcsolatfelvétel Bakayoko ügynökével.