Gattuso csalódott volt, de nem keres kifogásokat

A Milan vasárnap este 1-1-es döntetlent játszott a Sassuolo együttesével az olasz bajnokságban, így a rossonerinek nem sikerült kihasználnia az Inter és az AS Roma botlását. Gennaro Gattuso, a piros-feketék trénere csalódottan nyilatkozott a meccs után.

“Technikai szempontból jó mérkőzést játszottunk, de az ellenfél kapujánál 20 méteren belül nem voltunk pontosak. Megpróbáltam változtatni a dolgokon és átváltottam a háromvédős rendszerre, mert szükségünk lett volna a győzelemre, hogy folytassuk a versenyt a Bajnokok Ligájáért. Nem gondolom azt, hogy az egy- vagy kétcsatáros játékon múlt, mivel jól teljesítettünk az első félidőben és összesen több mint 20 alkalommal lőttünk kapura. A hevesség és a határozottság hiányzott. Végül a nap végén szerencsénk volt, hogy legalább egy pontot szereztünk. Lehet fáradtságra hivatkozni, de tény, hogy a pálya utolsó harmadában lassúak voltunk.” – mondta az olasz edző.

“Megpróbáltuk a 3-3-4-es formációt és a végén kockáztatnunk kellett. Nem volt szervezettség és ez nem tetszett, de meg kellett próbálnunk a körülményeket tekintve. Ez az én hibám, mivel nem gyakoroltuk eleget az edzésen, de kockáztatnunk kellett.”

“Mindannyian tudjuk, hogy a csatárok a gólszerzésnek élnek. Több mint 20 lövésünk volt, néha a labda bemegy, néha pedig nem. A legfontosabb az, hogy nem szabad kifogásokat keresnünk, mert azzal sehova sem jutunk. Ez egy elszalasztott lehetőség volt a Bajnokok Ligájáért folyó versenyben.”

Nikola KALINIC: “Mindig megpróbálom a legjobbamat nyújtani, hogy gólt szerezzek. Néha sikerül betalálni, néha nem. Mindent beleadok a pályán. Örülök, hogy gólt szereztem. Ezúttal mindent megpróbáltunk a győzelem érdekében, de ilyen a futball. Húsz vagy huszonegy kapura lövésünk volt és egy kicsit balszerencsések voltunk. Elszalasztottunk egy lehetőséget, de még nincs vége. Meglátjuk, hogy mi történik a végén.”

Jack BONAVENTURA: “Sajnáljuk, mert az első félidőben gólt kellett volna szereznünk. Consigli a második félidőben kiemelkedő volt és nem tudtuk legyőzni őt. Emellett kaptunk egy olyan gólt, ami elkerülhető lett volna. Kissé csalódottak vagyunk. Ez a meccs egy lehetőség lett volna arra, hogy visszatérjünk a győzelmekhez és felzárkózzunk a tabellán. Mostantól a legjobb formánkat kell nyújtanunk a szezon végéig.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS