Gattuso úgy érzi, hogy nem ő a Milan problémája

Sorozatban második meccsén kapott ki a Milan a Serie A-ban, miután szombat este a 18. fordulóban az Atalanta 2-0-s győzelemmel távozott a San Siróból. Ezzel nehéz helyzetbe kerültek a piros-feketék és visszacsúsztak a tabella 11. helyére.

Gennaro Gattuso, a csapat edzője csalódottan értékelt és úgy érzi, hogy nem ő a Milan legnagyobb problémája.

“Sok dolog nem működött, de a mérkőzés elején megvolt a helyes hozzáállás. Amint hátrányba kerültünk, minden szenvedéssé vált. Ez most egy nehéz pillanat, a szurkolók tiltakoznak és nem folytathatjuk úgy a szezont, ahogy eddig teljesítettünk. Ugyanakkor nem látok olyan játékost, aki visszahúzná az egységet és nem adna bele mindent. A játékosok küzdenek, de nyilvánvalóan törékenyek vagyunk. Én vagyok a Milan edzője, de én vagyok a legkisebb probléma. Nemcsak erőnléti gondok vannak, hanem a fejekben sincs minden rendben. Ha azt gondolnám, hogy én vagyok a probléma, akkor azonnal lemondanék. Ha úgy látnám, hogy a játékosaim nem állnak mellettem, egyből távoznék, de jelen esetben nem erről van szó.”

“Nincs meg a csapatban a határozottság, az éhség és az elszántság. Úgy gondolom, hogy ezt az együttest nem szabad összehasonlítani a múlt csapataival. Különböző játékosok voltak és különböző klub. Csak a jelenre kell koncentrálnunk, egy olyan nehézségekkel teli jelenre, amelyből együtt kell kilábalnunk. Nem tudunk reagálni, ha nehéz helyzetbe kerülünk. Ez egy tény és nem egy játékos hibája.”

“Egyszerűen nem elég amit csinálunk. Mindenben fejlődnünk kell, mindenki a fizikai kondícióra gondol, de most igazán megmutattuk, hogy nincs a csapatnak erős karaktere és csak görcsölünk. Mindannyiunk részéről több kell ennél, a mai nap rengeteg kérdést hagyott bennem. Donnarumma? Ugyanúgy érez, mint a többi játékos. Senki sem ilyen szezonra számított. Nem szabad csak Gigióra gondolni, az egész csapat szenved. Inter elleni derbi? Minden mérkőzés fontos, nem csak a derbi. Egy győzelemmel bejuthatunk az Olasz kupa elődöntőjébe. Megfelelően fel kell készülnünk a meccsre a helyes mentalitással. Egy játékos sem várt ilyen zűrzavaros szezont. Úgy kell küzdenünk, hogy az összes mérkőzést megnyerjük. Egységesnek kell maradnunk, csapatként játszani és megkeresni a válaszokat a számos hibánkra.” – fejezte be.

A Milan december 27-én az Inter ellen lép pályára az Olasz kupa negyeddöntőjében.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS