Törzsök Tamás: „Kiváltság és büszkeség a Cowbells defense tagjának lenni!”

A Budapest Cowbells linebackere lett az év legjobb felnőtt játékosa.

Az biztos, hogy őrületes évet zártak a Kolomposok. Közel álltak ahhoz, hogy idén a rájátszást sem érhetik el a Hungarian Football League-ben (HFL), majd jött egy 180 fokos fordulat és elkezdtek szárnyalni, amely egészen az aranyig repítette őket. Az edzőknek nem volt könnyű dolguk, amikor meg kellett nevezni a 2017-es esztendő legjobbját. A legjobb hatban 4 Cowbells-es is szerepelt, és ahogy a december 11-i díjátadón fogytak a nevek, kiderült, hogy a legjobb háromban is három fővárosi amerikaifocista maradt. Ez jelezte a klub játékosainak kiegyensúlyozott teljesítményét ebben az esztendőben. De a szakvezetőknek egy embert kellett kihozniuk győztesnek és az Törzsök Tamás volt.Steelers_Cowbells_HFL_20170708183801_b

Elképzelhető, sokan meglepődtek, hogy ő vehette át a díjat, de ha jobban megfigyeljük a szezonját, nem érdemtelenül kapta meg ezt az elismerést. Egyértelműen a Cowbells defense egyik vezéregyénisége volt, amit a szezon legjobb védőjének járó elismeréssel is díjaztak a HFL-döntőben. Jól olvassa a playeket és a szereléseket is jó százalékban időzíti. Nagy szerepe volt abban, hogy a bajnoki aranycsatában végül csapata örülhetett.

Fotók: Lénárd Georgina, Váradi Barna és Király Etelka

Nagyon meglepődtél, amikor a te nevedet mondták ki utoljára. Számítottál erre?
Megmondom őszintén, hogy nem. De a játékos ilyenkor a szívében reméli, hogy ő kapja meg a díjat. A meglepődés, viszont hamar átfordult boldogságba. Nagy megtiszteltetés, hogy én lehettem az év legjobbja, főleg ilyen kiváló játékosok mellett, egy rendkívül nehéz szezon után. Ezt még értékesebbé teszi számomra, hogy idén remekül teljesítő játékosok között lehettem a legjobb.

A szezon melyik részén érezted azt, hogy fordulópont következik. Ami után igazán beindult nem csak a csapatnak, de neked is a játék?
Egyértelműen az Eger elleni alapszakasz mérkőzés, amikor egy szinte biztos előnyt adtunk ki a kezünkből. Én azt a meccset nagyon rosszul éltem meg. Volt is miatta pár álmatlan éjszakám. De az valamit elindított bennem és a csapattársakban is. Pont jókor jött a pofon. Ezután nem csak én, hanem mindenki nagyon jól időzítette a formáját és elindultunk egy felfelé ívelő pályán.Steelers_Cowbells_HFL_20170708210119_b

Ez pedig HFL- döntőig vezetett Titeket, ahol ismét a Miskolc Steelers volt az ellenfél, akivel kezdtétek a bajnokságot. A fináléban egyébként meg is kaptad már a szezon legjobb védője díjat. Hogyan élted meg az a csatát?
Pont a szezon végére jött ki a csúcsformának. Azon a találkozón az első félidőben megfogtuk a Steelers-t, tíz ponton tartottuk őket és nem hagytuk, hogy elszökjenek előlünk. Ugye mi jellemzően egy második félidős csapat vagyunk, a szünet után szinte mindig megújulunk. A folytatásban ki is tudtuk használni a Miskolc hibáit. Ekkor már éreztük, hogy egy kicsit tartanak a mi defense-ünktől. Ezen a találkozón mutattuk meg, hogy egy alapszakasz-meccs és egy döntő között óriási a különbség. Felszívtuk magunkat, fejben felkészültünk rá és szerintem megérdemelten nyertünk.

Ősszel viszontláthattunk Téged a válogatottban is. Milyen tapasztalatokkal zártad a szlovákok elleni győztes meccset?
Nekem gyerekkori álmom volt, hogy képviselhessem a hazámat címeres mezben. És az, hogy idén kiemelkedő szerepet kaptam a válogatottban – ugye a kezdőben is ott voltam – óriási érzés volt. Sok Cowbells-es csapattárs is pályára léphetett, de szerintem mindenkivel jól kijöttem. Nem csak a pályán belül, hanem azon kívül is. Ez elősegítette azt, hogy ott is stabilan teljesítsek.Steelers_Cowbells_HFL_20170708203631_b

Évek óta egy olyan gépezet egyik kereke vagy, amely Magyarországon többször is letette a névjegyét. Ez a Cowbells defense. Milyen érzés ennek a csapategységnek a tagja lenni?
Leírhatatlan! Szerintem az országban nekünk van a legjobb védelmünk. Ennek is köszönhetem, hogy az év legjobbja lettem. Kiváltság és büszkeség a Cowbells defense tagjának lenni! Boldogsággal tölt el, hogy ezek a srácok a csapattársaim lehetnek. Egységesek vagyunk és egymással karöltve bármire képesnek érezzük magunkat!

 

A felnőtt év játékosa választás végeredménye:

1. Törzsök Tamás (Budapest Cowbells)
2. Czirók Márton (Budapest Cowbells)
3. Bánfi Mihály (Budapest Cowbells)
4. Elek Ádám (Budapest Wolves)
5. Roják Richárd (Budapes Cowbells)
6. Vasyl Yordan (Miskolc Steelers)
7. Bencsics Márk (Budapest Wolves)
8. Becs Péter (Győr Sharks)
9. Szabó Martin (Miskolc Steelers)
10. Lenner Péter (Budapest Wolves)
11. Tanács Pál (DAK Acél Dunaújváros Gorillaz)
12. Herke Zsombor (Eger Heroes)

Forrás: http://mafsz.org – RSS