Gazdaság: 100 millió fontos szerződés után hagyja ott Hamilton a Mercedest, Toto Wolff mégse haragszik

Toto Wolff, a Mercedes Formula–1-es csapat főnöke meglepődött azon, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződött, de nem haragszik rá ezért – írja a France24.
„Találtam egy barátot, az elmúlt évtizedben felépítettünk egy kapcsolatot, de Hamilton egy nagyon-nagyon nehéz helyzettel nézett szembe, amikor
– hangsúlyozta Wolff, aki azt is megjegyezte, hogy nem próbálta lebeszélni Hamiltont az átigazolásról, csak a bejelentés időzítésére adott javaslatot, és ezt követően még egy órát kellemesen elbeszélgettek. „Teljes mértékben elfogadjuk, hogy a változó körülmények hatására meggondolhatja magát az ember.”

Tudtuk, hogy a hosszabbítás egy, maximum két évre szólna

Hamilton tavaly augusztusban kétéves szerződést írt alá a Mercedesszel a 2024-es és 2025-ös szezonra. Csakhogy a megállapodás, amelynek értéke a hírek szerint 100 millió font (vagyis több mint 47 milliárd forintnak megfelelő összeg) volt, tartalmazott egy záradékot, amely lehetővé tette a számára, hogy egy év után távozzon.

Rég robbant akkora bomba a Forma-1-ben, mint amit Hamilton és a Ferrari dobott le

– mondta a csapatfőnök Hamilton szerződésével kapcsolatban. Azt is elárulta, hogy szerdán, reggeli közben közölte a hírt vele a hírt, a döntését pedig azzal indokolta, hogy új kihívásra van szüksége.

tíz év után talán először kellett meghoznia egy döntést arról, hogy hol fog vezetni, anélkül, hogy velem ötletelhetett volna.

„Az első gondolatom gyakorlatias volt, egyből csapatvezető üzemmódba kapcsoltam. Mikor kommunikáljuk ezt? Mik a sürgető pontok? Hogyan menedzseljük a szezont a továbbiakban, és mit fogunk tenni a versenyzői felállás tekintetében?” – magyarázta Wolff. Megjegyezte azt is, hogy miután néhányat aludt Hamilton hívására, rájött: a szakmai útjuk szétválásával nem kell, hogy a személyes kapcsolatuk is véget érjen.
Ezért mindig tiszteletben fogom tartani a nehéz helyzetet, amellyel szembenézett” – mondta. Arról is beszélt, hogy a jövőben talán meg fogják tudni vitatni, hogy intézhette-e volna másképp a távozását Hamilton, de nem neheztel rá.
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Hamilton csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy  a jövő évtől a Ferrarinál versenyez. Egy nappal korábban Wolff-fal is beszélt az átigazolásról.

Évek óta ment a spekulálás, mégis nehéz volt elhinni, hogy bekövetkezik: a Forma-1 legsikeresebb pilótája beül a Forma-1 leghíresebb csapatának az autójába. Lewis Hamilton karrierje során most szembesült először azzal, hogy két szezonban sem tudott nyerni. 2025-ben egy olyan csapathoz igazol, amely több mit másfél évtizede csak kergetni tudja a világbajnoki címet.

Nem tudtunk hosszabb időre elköteleződni, ő pedig élt a távozás lehetőségével

Írta a HVG

A Gazdaság: 100 millió fontos szerződés után hagyja ott Hamilton a Mercedest, Toto Wolff mégse haragszik bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.