Sport: Tatabányán játszhat az olimpiai kijutásért a magyar férfi kézilabda-válogatott

Mindhárom csoportból az első két helyezett biztosítja helyét a nyári játékokon.

Március 14. és 17. között Norvégia, Portugália és Tunézia lesz a magyarok ellenfele. A mérkőzéseknek a 6000 férőhelyes Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok ad otthont.
Az IHF pénteken a másik két férfi selejtezőtorna rendezőjét is bejelentette. Eszerint a 1. csoport küzdelmeinek Spanyolország a 6500 férőhelyes Palau d’Esports de Granollersben ad otthont és a házigazda Szlovénia, Bahrein és Brazília csapatával küzd majd meg. A 2. csoport mérkőzéseit Németország rendezi a 9800 néző befogadására alkalmas hannoveri ZAG Arénában.

Március 14. és 17. között Norvégia, Portugália és Tunézia lesz a magyarok ellenfele, a csoport első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

A magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játssza mérkőzéseit a párizsi olimpia márciusi selejtezőtornáján.
A magyar szövetség (MKSZ) december 19-én jelentette be, hogy tatabányai helyszínnel megpályázta a rendezést, az pedig pénteken derült ki, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében otthont adhat a tornának. A norvégok ugyancsak pályáztak a rendezésre.
Amint az december 22-e óta ismert: a magyar női válogatott a debreceni Főnix Csarnokban játssza olimpiai selejtezőmérkőzéseit április 11. és 14. között Spanyolország, Japán és Kamerun ellen.

Írta a HVG

A Sport: Tatabányán játszhat az olimpiai kijutásért a magyar férfi kézilabda-válogatott bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.