Gémes Levente élete legjobbjával egy szenzációs ezüstérmet szerzett az ifjúsági világbajnokságon

Gémes Levi a La Nuciában zajló ifjúsági világbajnokságon az utolsó versenynapon is érdekelt volt, 2018 óta az első bokszolónk, aki a döntőig jutott egy ilyen rangos eseményen. A 17 éves tehetség fantasztikusan bokszolt a döntőben is, üzbég ellenfele most jobbnak bizonyult, de Levi ezüstérme élete legjobb teljesítményét jelenti.

A negyeddöntő, és az elődöntő között nem pihenhetett a mezőny, de a görög Hrisztosz Karaitisz ellen győzelmet aratott, így három napos feltöltődéshez jutott a döntő előtt. A döntőben a tavalyi Ázsia junior-bajnok, és idén Ázsia ifjúsági aranyérmes üzbég Fazliddin Erkinbojev várt rá, egy nagyon rutinos, több mint 130 mérkőzéssel rendelkező klasszis.

Levi az első menetben nem találta meg a megfelelő ütőtávot, és az üzbég taktikai elképzelései sikeresebbek voltak. A második menet elejét nagyon megnyomta Levi, de az üzbég tudta tartani a ritmust, és egy kicsit eredményesebben jött ki az ütésváltásokból. A harmadik menet sikerült a legjobban, az üzbég ekkor érezhette meg a pofonokat a leginkább, de Erkinbojev első két etapja elég volt a győzelemhez. Levi a tavalyi junior Eb-bronzérmét követően most egy világbajnoki ezüsttel gazdagodott, és Gál László tanítványa 2023-ban is az ifik között szerepelhet.

Gémes Levente ukrán, horvát, norvég, és görög versenyzőkön keresztül jutott el a döntőbe, egy nagyon nehéz ágon, de élete legjobbját tudta nyújtani a legfontosabb pillanatokban, így egy fantasztikus ezüstérmet szerzett Magyarországnak. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, teljes vezetése, valamint a teljes magyar bokszcsalád gratulál Levinek ehhez a fantasztikus sikerhez.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhattak. Az ifjúsági világbajnokságon 73 nemzet képviseletében 598 fő szerepelt, és összesen 38 ország jutott éremhez a spanyolországi La Nuciában. Huszonegy ország a döntőbe is eljutott, köztük Magyarország is. Gémes Levente ezüstérme mellett Komjáthi Nóra, és Buza Rafael végzett még a pontszerző ötödik helyen, de Petrimán Milán is kimagaslót alkotott a versenyen.

„Gémes Levi öt mérkőzést vívott a világbajnokságon, ebből hármat idő előtt tudott befejezni, egy meccset, az elődöntőt pedig pontozással nyerte meg. Az üzbég jobban kezdte a döntőt, Levente a második menettől kezdett felzárkózni. A harmadik, utolsó menetet megnyerte, de az eredményt már nem tudta megfordítani, így ezüstéremmel zárt Spanyolországban. Elégedett vagyok a teljesítményével, mert elsőéves ifiként a világbajnoki döntőig jutott,” nyilatkozta Gál László a döntőt követően.

A magyar csapat tizenegyedik napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

Férfi 71kg: Gémes Levente – Fazliddin Erkinbojev (üzbég) 0:5

Tags: