Sportiello igent mondott a Milannak

Az Atalanta 30 esztendős olasz kapusa zöld utat adott, hogy a következő szezonra csatlakozzon a Milanhoz.

Mint arról írtunk, a Milan vezetősége tárgyalásokat folytat Marco Sportiello szerződtetéséről a 2023/2024-es szezonra. Mivel jövő nyáron Ciprian Tatarusanunak és Antonio Miranténak is lejár a szerződése, így a klub már az alternatívákat keresi és úgy tűnik, hogy körvonalazódik az esetleges új második számú kapus kiléte.

A Corriere dello Sport beszámolója szerint Sportiello igent mondott a Milannak és elfogadta a második számú kapus szerepkört Mike Maignan mögött. A 30 éves kapusnak a szezon végén lejár a szerződése az Atalantával és szabadon igazolható lesz.

Stefano Pioli jól ismeri Sportiellót, hiszen korábban a 2017/18-as idényben már dolgozott együtt vele a Fiorentina együttesénél. Az olasz hálóőr 2023 nyarán ingyen csatlakozhat a Milan együtteséhez.

A CorSport hozzátette, hogy Paolo Maldiniék a következő hetekben megvitatják a játékos ügynökével a szerződés pontos részleteit a jövő nyári klubváltás ügyében. Sportiello megszerzése azért is fontos lehet, mivel Olaszországban nevelkedett és ezáltal a klub probléma nélkül tudja nevezni a BL-keretbe a helyi nevelésű kvótával.