Gémes Levente okos boksszal döntőbe jutott az ifjúsági világbajnokságon

Gémes Levi káprázatos KO győzelmet aratott a nyolcadik versenynapon, és már biztos érmes volt a La Nucia kisvárosában zajló ifjúsági világbajnokságon. Nem pihenhetett sokat, akárcsak a teljes mezőny, egy nappal a sikert követően már az elődöntőben lépett ringbe, és azt is sikeresen megoldotta, így Magyarországnak 2018-as követően ismét van ifjúsági világbajnokságon döntőse.

Gémes Levente ukrán, horvát, és norvég versenyzőkön keresztül jutott el a legjobb négy közé, mindenkit döntő fölénnyel, vagy kiütéssel győzött le. A csecsen születésű norvég Adam Arsaev ellen nem nagy hajrával képes volt az eredmény megfordítására, és bizonyította nemcsak erős, de hatalmas a szíve is.

A görög Hrisztosz Karaitisz várt rá az elődöntőben, aki több nagy nevet győzött le, és remekül szerepelt az idei felkészülési tornákon is. Levi ezúttal sokkal taktikusabban bokszolt, türelmesen, és pontosan tudta mit akar a ringben, ez pedig egy remek taktikai sikert hozott a számára. Az elsőéves ifjúsági korú versenyzőnk kiválóan szerepelt az egész világbajnokságon, és okos boksszal a döntőbe jutott, ahol az Ázsia-bajnok üzbég Fazliddin Erkinbojev vár rá szombaton.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startolt az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Gémes Levi egyre jobban betartja a taktikai kéréseimet, és kezdi belátni, hogy nem kell mindent csak erőből megoldania. A görög ellenfél az elődöntőben egy rendkívül harcias, erőszakos ökölvívó volt, erre készültünk pontosan. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a döntőbe jutnunk, mindent megteszünk az aranyéremért, mert azért érkeztünk Spanyolországba,” nyilatkozta Gál László az elődöntőt követően.

A magyar csapat kilencedik napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

Férfi 71kg: Gémes Levente – Hrisztosz Karaitisz (görög) 4:1