Giroud-nak több külföldi ajánlata volt a télen

Nem csak a Premier League-ből kapott ajánlatot Olivier Giroud, aki nagyon közel áll ahhoz, hogy meghosszabbítsa a szerződését a Milannal.

A 36 éves csatár minden sorozatot figyelembe véve vezeti a Milan házi góllövőlistáját, méghozzá 27 tétmeccsen 10 góllal, ezen kívül 6 gólpasszt is kiosztott. Giroud a januári átigazolási időszak utolsó napjaiban egy rendkívül jövedelmező ajánlatot kapott a Premier League-ben szereplő Everton együttesétől.

Fabrizio Romano transzferguru elárulta, hogy Giroud-nak az Egyesült Államokból is volt ajánlata és a téli átigazolási időszakban több MLS-ben szereplő együttes is meg akarta szerezni, de nem jártak sikerrel.

Giroud úgy döntött, hogy visszautasítja az Everton ajánlatát, amely évi nettó 9,5 millió eurónak megfelelő fizetést garantált volna, ez közel háromszorosa annak, amennyit a francia csatár jelenleg keres Milánóban (évi 3,5 millió euró + bónuszok). Ezen kívül az amerikai megkeresésekre is nemet mondott, mert maradni akart a Milanban.

A napokban találkozó van napirenden Giroud ügynöke és a Milan vezetősége között, hogy lezárják a világbajnok csatár szerződésének meghosszabbítását. Giroud aktuális kontraktusa 2023 nyarán jár le és az új kontraktus további egy évre, 2024-ig szólhat.