Gombai Dominik már második győzelmét aratta a szerbiai Nemzetek Junior Kupáján

Újabb négy magyar ökölvívó hagyta el győztesen a ringet a Nemzetek Junior Kupáján, amelyet ezúttal is a szerbiai Vrbas városa rendez meg. Gombai Dominik második sikerét aratta kér napon belül, de mindenki jól bokszolt a második versenynapon.

Gombai Dominik könnyed győzelmet aratott a montenegrói riválissal szemben az első körben, míg a másodikban egy hazai bokszolót múlt felül döntő fölénnyel. Horváth András, Tószegi Ferenc, valamint Bogdán Bence kicsit lassabban lendültek bele a mérkőzéseikbe, de időben ritmust váltottak, így minőségi ellenfeleket múltak felül a szerbiai eseményen.

Gombai mellett az 50 kilós súlycsoport másik magyarja, Benedek Péter egy szerb ökölvívó legyőzését követően a cseh Plachetka ellen is jó megoldásokat alkalmazott a második menetet követően, de ez most nem volt elegendő a győzelemhez. Mailát András számára is véget ért a verseny, a szerb riválisa a második menetben befejezte a mérkőzést.

„A második versenynap is pozitívan zárult a csapat számára, a hat ringbe lépő bokszolónk közül négy hagyta el győztesen a ringet. Gombai Dominik rögtön az első menet elején egy pontos testütéssel rövidre zárta a mérkőzést.

Benedek Péter a nyitómenetet elvesztette a technikás cseh versenyzővel szemben, azonban a másodiktól ritmust váltott, a harmadikra pedig ellenfelünk elfogyott, sokat szabálytalankodott. Ennek ellenére megosztott pontozással a cseh versenyzőt látták jobbnak a bírók.

Horváth András is kicsit álmosan kezdett, de a második, illetve a harmadik menetre tempót váltott, és bebiztosította a helyét a döntőben. Mailát András jól kezdett, de beszedett egy megrendítő ütést a második menetben, amely a mérkőzés végét jelentette számára.

Tószegi Ferencnek is egy menet kellett ahhoz, hogy megérezze a megfelelő ütőtávot, viszont utána háromszor is megszámoltatta a horvát ellenfelét. Zárásként Bogdán Bence egy igen dulakodós, rakkolós mérkőzésen megosztott pontozással tudta hozni a magyar csapat negyedik győzelmét,” nyilatkozta Törteli Ferenc a második szerbiai versenynapot követően.

A magyar csapat második napi eredményei:

50kg: Gombai Dominik – Nemanja Nikolics (szerb) – döntő fölényes győzelem az első menetben

50kg: Benedek Péter – Maximilian Plachetka (cseh) 1:3

52kg: Horváth András – Nikola Bogatinoszki (szerb) 4:1

60kg: Mailát András – Petar Szandics (szerb) – döntő fölényes vereség a második menetben

70kg: Tószegi Ferenc – Ivan Nekics (horvát) 3:1

80kg: Bogdán Bence – Vaszilije Kujundzics (montenegrói) 4:1

Lány 52kg: Rába Noémi – Katerina Krencilova (cseh) – mérkőzés nélkül

A magyar csapat harmadik napi párosításai:

Lány 48kg: Petrimán Patrícia – Szasa Berklovics (szerb)

Lány 75kg: Kapcsos Vivien – Zarina Tolibraj (kazah)

Fiú 48kg: Körömi Ábel – Dorian Kropog (cseh)

Fiú 60kg: Horváth Szabolcs – Strahinja Szamardzics (szerb)

Hajrá, magyar ökölvívás!