Görkorcsolya verseny a Siketek Sportcsarnokában

Nyolcadik fedettpályás regionális görkorcsolya versenyét rendezte meg október 14-én a Siketek Sportcsarnokában a Magyar Speciális Olimpia Szövetség.

Hat egyesület képviseltette magát: a ferencvárosi Szabadidő Egyesület, az Életjel Alapítvány, a dunaújvárosi Mozdulj Egyesület, a csobánkai Irmák Sportegyesület, a Csalogány Sportegyesület, valamint a Gombai Sportegyesület, akik integrált, tehát egészséges gyerekekkel is vegyítik a csapatukat.
Találkozhattunk a 2015-ös Los Angeles-i válogatott kerettel. Ők folyamatos edzésben vannak, ezért továbbra is számíthatunk a kiemelkedő eredményekre.
A görkorcsolya és a gyorskorcsolya kiegészítik egymást, így egész évben lehet korcsolyázni. A mostani alkalom is egy kiváló lehetőség, hiszen 2017 márciusában, az Ausztriában sorra kerülő Téli Világjátékokra való felkészülésben segít. Természetesen a jövő évi versenyre koncentráló válogatott keret és a tartalékosok is ott voltak a regionális eseményen.
A sport általában, de a gyorskorcsolya, görkorcsolya nagy fokban segíti a sportolók testi kondícióját, és koncentrációs készségét, fegyelmüket is fejleszti, és jó közösségépítő hatása van. Erre egy jó példa, hogy előző nap edzést tartottak ugyanitt és a hosszú kemény edzés után egy kis szabad görkorcsolyázásra lettek elengedve a pályán a gyerekek. Kisebb csapatokba álltak össze és megbeszélték ki mit fog csinálni, ki lesz úgymond az edző, gyakorlatokat végeztek, amiket előzőleg az edzésen tanultak.
A tanulásban ugyanúgy érzékelhető a fiatalok fejlődése. Kitartóbbak lesznek, rendszerességre nevelik őket a kétnaponta tartott edzések.

Szöveg és fotó: Kovács András

Regionális görkorcsolya verseny

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS