Budaörsi éremeső

Remekeltek a magyar utánpótláskorú karatékák a Budaörsön megrendezett Hungarian Openen, akik – lévén szó kvalifikációs versenyről – a jövő évi korosztályos Európa-bajnoki részvételért is küzdöttek. Az U21-es élversenyzőknek egyben ez volt a főpróba a jövő heti felnőttvébé előtt.

Lakner Gábor Vasárnap Budaörsön rendezték meg a Hungarian Open nyílt nemzetközi utánpótlásversenyt, amelyen tucatnyi ország mintegy hatszáz karatékája lépett tatamira. A hat küzdőtéren a kadet-, junior- és U21-es korosztályban induló magyar fiatalok a februári, Bulgáriában esedékes korosztályos Európa-bajnokságért is küzdöttek, hiszen ez volt az egyik kvalifikációs viadal a szövetség által kijelölt négy közül. Mivel hasonló cipőben jártak a szlovák és a horvát válogatott versenyzői is, garantált volt a színvonalas küzdelem.

Sterck Laura 2

Sterck Laura győzött az U21-es katában

A magyarok a nagy tét ellenére is remekül szerepeltek, katában (formagyakorlatban) és kumitében (küzdelemben) egyaránt szállították az érmeket a három hivatalos korosztályban. Katában két arany-, egy ezüst- és három bronzérem volt a mérleg. Küzdelemben tíz aranyat, tizenkét ezüstöt és tizenöt bronzot szorgoskodtak össze a hazai fiatalok. Volt olyan súlycsoport, ahol a teljes dobogót kisajátították: az U21-es férfiak között 60 kg-ban Kronstein Bálint győzött, a második Kiss András, míg a harmadik Kuron Bence és Hübner Deniel lett.

Az U21-es élversenyzőknek a Hungarian Open volt a felkészülés utolsó állomása a jövő héten kezdődő felnőttvébé előtt. A főpróba jól sikerült, hiszen a katában érdekelt Streck Laura és Koch Szabolcs, a kumitében a 75 kg-ban induló Hárspataki Gábor és a csapatversenyben szereplő, 67 kg-os Tamás Ferdinánd is győzni tudott kategóriájában.

Sterck Laura elmondta, a februári korosztályos Eb-kvalifikáció nem stresszelte a budaörsi versenyen, mégis fontos volt, hogy megfelelően szerepeljen, ugyanis a linzi felnőttvébéig már csak másfél hét van hátra. Az utánpótláskorú versenyzők világbajnoki szerepléséről természetesen beszámolunk honlapunkon.

A Hungarian Open teljes eredménylistája a szövetség honlapján, ITT található.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS