Gréta jelenti Voloszból

Sokáig aludhattak a csütörtöki szünnapon a női U20-as vízilabda-válogatott tagjai, miután csoportelsőségükkel lefoglalták helyüket a vb negyeddöntőjében. Este a csapat közösen nézi meg a leendő ellenfelek meccsét.

Pusztai Viola A csütörtök a nyolcaddöntők napja a voloszi női U20-as vízilabda-világbajnokságon. A magyar válogatottnak pedig a szünnap, miután csoportelsőként már a negyeddöntőbe jutott. Gurisatti Gréta, a csapat centere elárulta honlapunknak, mivel töltik a lányok az idejüket.

− Reggel sokáig aludtunk, csak este lesz edzésünk. A programban biztosan szerepel videóelemzés is, és megnézzük az ausztrál−spanyol meccset, hiszen ebből a párharcból kerül ki a negyeddöntőbeli ellenfelünk. Itteni idő szerint fél nyolckor kezdődik a meccs, kíváncsiak vagyunk a két csapat játékára. Nagyon szoros mérkőzésre számítunk, akár az ausztrálok, akár a spanyolok nyernek, nem lesz egyszerű dolgunk ellenük a négy közé jutásért. De azért jöttünk, hogy olyan mérkőzéseket játsszunk, amilyen a negyeddöntőben is vár majd ránk.

11930705_1034713386546921_97025848_n

A csoportelsőség negyeddöntőt és szünnapot ért, így sokáig aludhattak a lányok

A csoportkör utolsó fordulójában Brazíliával játszottak a lányok, a dél-amerikaiak két negyeden keresztül jól tartották magukat, aztán érvényesült a papírforma.

− Van három-négy kiváló játékosuk, az volt a taktika, hogy ne engedjük őket kapura lőni. Az elején nehéz volt ellenük játszani, mert ők is pörögtek, kis termetűek, ezáltal gyorsak. De a végére elfáradtak, miután szinte nem is cseréltek. Nagyon jól védekeztünk, próbáltuk lassítani a játékukat, nem erőltettük a támadásokat, nehogy leforduljanak rólunk, és felzárkózzanak. Így a második félidőben csak egy gólt szereztek.

Az első két mérkőzésen a bírói felfogás okozott némi meglepetést. Az új játékrendszerben sokkal jobban engedték a vízben a verekedést, kevés szabálytalanságot fújtak le. Miután a magyar csapat „bunyóban” nem annyira erős, ez a bírói stílus nem kedvez az együttesnek.

− A brazilok ellen már sokkal többször sípoltak a bírók, és azt vettük észre, hogy a szorosabb mérkőzéseken az ítéletek száma is több. Meglátjuk, mi történik az ausztrál−spanyol meccsen, ami ebből a szempontból is tapasztalatokkal szolgálhat a folytatásra nézve.

A lányok pénteken, magyar idő szerint 15 órakor játszanak a negyeddöntőben, a mérkőzés a FINA honlapján lesz látható.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS