Gullit szavai a Milanról, a BL-ről és Ancelottiról

Ruud Gullit, a Milan korábbi legendás játékosa szerint Charles De Ketelaerénak időre és önbizalomra van szüksége ahhoz, hogy formába lendüljön és beszélt többek között a Rossoneri szezonjáról, a Bajnokok Ligájáról és Carlo Ancelottiról is.

„Nehéz megítélni a Milan eddigi szezonját. Küzdenek és szenvednek. Azt mondanám, hogy eddig nem volt minden olyan egyszerű, mint az előző szezonban. Talán azért, mert a 2021/22-es idényben minden jó irányba haladt, míg idén a szezon első részében nem várt eredmények születtek. Ugyanakkor a futballban soha nem tudhatod, hogy mi fog történni. Például a Milan megnyerte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését a Tottenham ellen. Meglátjuk, hogy mi lesz a vége.” – mondta Gullit.

A korábbi világklasszis holland futballistát a Milan továbbjutási esélyeiről és Charles De Ketelaeréről is kérdezték.

„Nehéz megmondani, hogy mennyi az esély. Az én időmben a legjobb játékosok Olaszországban játszottak, míg manapság inkább Spanyolországban és Angliában. A Bajnokok Ligája egy kemény versenysorozat az olaszok számára. Az olasz csapatok eddig jól teljesítettek, de amikor csak egy apró szikrára van szükség, akkor ezt csak a bizonyos képességekkel rendelkező játékosok tudják megadni.”

„De Ketelaere? Fiatal és nagy tehetség. Az olasz labdarúgás nem egyszerű, meg kell érteni a nehézségeket és alkalmazkodni kell a taktikához. Charles jól kezdett, aztán kissé elveszettnek tűnt. Biztos vagyok benne, hogy időre és önbizalomra van szüksége, aztán jól fog teljesíteni.”

Gullit elismerő szavakkal illette a korábbi csapattársát, Carlo Ancelottit.

„Már akkor látható volt, hogy Carlóból nagyszerű edző lesz. A szobatársam volt és nagyon komoly volt, ahogy a labdarúgásról beszélt. Már akkor is értette a dolgát. A siker kulcsa a kapcsolat, amit a játékosaival kialakít. Jól bánik velük, jó érzéssel tölti el őket és ezáltal mindenki a legjobbat tudja kihozni magából. Carlo a kedvenc nagybátyám.”