Győztes folytatás

Már az első mérkőzésen is jobb volt aktuális ellenfelénél, kedden pedig már győznie is sikerült a labdarúgó U16-os leányválogatottnak a Bükön zajló felkészülési tornán. Két napja Bosznia-Hercegovina csapatától 1–0-ra kaptak ki Schumi Dorottya lányai, a szlovákokat 4–2-re verték.

Majer Dániel Szorgalmasan készülnek az őszi Eb selejtezőkre az U16-os magyar lányok, kétnapos szünetekkel három felkészülési mérkőzésen lépnek pályára Bükön. Az első találkozót két nappal ezelőtt vereséggel zárták Bosznia-Hercegovina válogatottja ellen, a  második meccsen viszont összejött a győzelem.

Tettre készen Forrás: mlsz.hu

Tettre készen  •  Forrás: mlsz.hu

Schumi Dorottya, a lányok edzője a bosnyákok elleni összecsapást követően elmondta, a szlovákok és írek ellen csak nehezebb lesz, ezért mindenképpen javítani kell a helyzetkihasználáson. Játékban az első mérkőzésen sem voltunk rosszak, sőt, fölényben játszottunk, a futball törvénye azonban érvényesült, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

Abban a tudatban futott ki tehát a magyar csapat kedden késő délután a gyepre, hogy elkerülje a korábbi hibáit.

Schumi Dorottya így számolt be az eseményekről:

„Nehézkesen kezdtünk, majd szorgalmasan dolgoztuk ki a helyzeteket, de nem sikerült betalálni. A félidőre aztán hátrányba kerültünk, konkrétan egyszer jöttek át a térfelünkre a szlovákok, de akkor tudtak gólt lőni. A második félidőben aztán Dorner Dóra egyenlített, később pedig a vezetést is megszerezte a csapatnak. A szlovákok óriási szabadrúgásgóllal egalizáltak, mi azonban nem adtuk fel, nagyon küzdöttek a lányok. Nádudvari Anna szabadrúgását követően ismét nálunk volt az előny, amelyet Pusztai Sára remek egyéni akció végén tovább növelt. Két nap múlva az írek következnek, a három ellenfelünk közül ők a legerősebbek, a lányok lábában benne van már két meccs, de remélem, addig ki tudják pihenni magukat”.

Magyarország–Szlovákia 4-2 (0-1)
Magyarország: Virág Renáta – Győrik Alexandra, Váradi Ráhel, Horváth Emese (Simon Dorottya, 41.), Németh Dorka – Bódai Viktória (Nádudvari Anna, 60.) Vasas Lea (Pusztai Sára, 41.), Papp Csenge, Endrész Fanni (Nagy Virág 73.) – André Antónia (Mikes Vivien, 55.), Vachter Fanni (Dorner Dóra, 41.)
Gólszerzők: Dorner (46., 69.), Nádudvari (74.), Pusztai (82.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS