Győztes nyitány, kiütéssel

Felszabadult és szellemes játékkal könnyedén, 35-26-ra győzött a magyar fiúválogatott Lengyelország ellen a jekatyerinburgi U19-es világbajnokságon. A folytatásban hétfőn Chile ellen lép pályára a csapat.

reb Szép nagy, de szinte üres jekatyerinburgi csarnokban kezdte meg szereplését az U19-es fiúválogatott a korosztályos világbajnokságon. Hiába, a helyi idő szerint reggel tíz órai kezdet nem mindenkit mozgatott meg. Gyurka János szövetségi edzőnek az egy évvel fiatalabbak között tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes csapata Lengyelország ellen lépett a pályára.

csapat_idokeres

Hengerelt a csapat

Noha az első két gólt gyors egymásutánban a rivális szerezte meg, Juhász Ádám, Gábor Marcell és Győri Mátyás találataival hamar a magyar csapat tett szert előnyre. S állva is hagyta a lengyeleket, hiszen 7-3-ra elhúzott. Nem véletlen, hogy Rafal Kuptel lengyel edző már a 11. percben időkérésre kényszerült.

A magyar válogatott azonban mit sem vesztett a lendületéből. Stabilan védekezett, a rivális nyitottabb, zavaró „elhárításától” sem jött zavarba támadásban, Rózsavölgyi pedig a rá oly jellemző, szinte önkívületi állapotban fogott ziccereket. Felszabadultan kézilabdázott a csapat, jól érzékeltette mindezt, hogy Déber Bence kínaiból szerezte meg a 11. gólt. Fekete Dávid pedig a legtöbbször úgy indult meg a balszélen, mint a villám, és élményszámba menően változatos technikai megoldásokkal talált a lengyel kapuba. Stílszerűen övé lett a végszó is, a félidő utolsó másodpercében is eredményesen célzott, így magabiztos, 18-11-es előnnyel vonult pihenőre a csapat.

Nem változott a játék képe a következő harminc percben sem. Maradt az ötletes és jó játék, így Gyurkának volt módja pihentetni a kulcsembereket, és szinte mindenkit pályára küldött. Betalált az a Füzi Dániel is, akinek a Lübeckben szenvedett ujjtörése miatt két nap múlva elvileg orvosi kontrollra kellett volna mennie… Rövid időre még a „tíz közte” is összejött.

A társulat magabiztosan és remekül játszva 35-26-ra nyerte meg az első mérkőzését, hétfőn, magyar idő szerint 15 órától pedig Chile következik.

FIÚ U19-ES KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG, JEKATYERINBURG (OROSZORSZÁG)
A csoport, 1. forduló
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 35-26 (18-11)
Uralin csarnok, bírók: Grillo, Lenci (argentinok)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS