Hamilton az élen az esős évadnyitó edzésen

F1

2016. március 18. péntek, 04:05

Változó körülmények között kezdődött meg az F1 67. szezonja Melbourne-ben, hiszen vizes pálya fogadta a mezőnyt. Az időjárást Lewis Hamilton és a két Red Bull olvasta a legjobban, a Ferrari pedig talán a legrosszabbul.

Közép-európai idő szerint pénteken hajnali 2 óra 30 perckor hivatalosan is megkezdődött a 2016-os Formula-1-es szezon az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésével. A nyitányra pedig a körülmények koránt sem voltak ideálisak, hiszen az előző órákban a pályára zúduló csapadék miatt nedves viszonyok közé kellett kihajtaniuk a versenyzőknek.

A többség azonban így sem várt azzal, hogy megtegye első idei kilométereit az Albert Parkban, többnyire intermediate gumikon: az első pályára hajtó pilóta Sebastian Vettel volt a Ferrarival, az első mért kör pedig Nico Rosberg és a Mercedes nevéhez fűződött.

 CdzIz9uW0AAaR8I

Az ideális íven egész korán elkezdett kirajzolódni egy száraz vonal, ám nem sokan tudták kihasználni a lehetőséget, hogy ekkor slick gumikkal fussanak egy gyors kört, hiszen hamarosan újabb eső érkezett. Az edzés teljes másfél órájára rányomta bélyegét a változó időjárás, ám az utolsó félórában azért szinte mindenkinek volt ideje néhány száraz pályás menetre.

Az első helyen végül Lewis Hamilton végzett egy a hajrában futott 1:29,7-es körrel, mögötte pedig a két Red Bull, Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo zárt. A Ferrariknak nem volt szerencséjük az időjárással, az eső rendre tönkretette próbálkozásaikat, így Sebastian Vettel végül mért kört sem jegyzett.

Az edzés különösebb drámák nélkül ért véget, de a csúszós pálya megtréfált azért néhány pilótát, különösen a leintéshez közeledve, amikor az újabb csapadék slick gumikon érte az egyre magabiztosabbá vált versenyzőket. Ricciardo egy perccel a kockás zászló belengetése előtt a kavicságyban fejezte be a gyakorlást, de láthattunk megpördülést Kimi Raikkönentől és Max Verstappentől is. A legrosszabbul mégis Carlos Sainz dolgai alakultak, akinek Toro Rossója installációs körének végén leállt a bokszutcában, így érdemi gyakorlást nem is tudott végezni.

12027799_1021929731207404_8424699768652530141_n

 

Forrás: www.formula.hu – RSS