Hamilton: Ma már nem engedelmeskednék

Bulvár

2016. április 13. szerda, 06:32

Szerző: Berta Kitti; Fotó: DPPI

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője nagy változásokon ment keresztül az elmúlt években: elmondása alapján már nem hagyná magát olyan mértékben befolyásolni, mint korábban.

Lewis Hamiltonnak futamról futamra sikerül felhívnia magára a figyelmet a különböző ékszereivel, ruháival, frizurájával – Bernie Ecclestone-nak tetszik a pilóta meghatározó karaktere, ám sokan úgy vélik, a világbajnoknak nem szabadna így viselkednie. A brit nem tervezi, hogy változtatna a stílusán, de nem volt ez mindig így: Hamilton ugyanis korábban, karrierje kezdetén még hagyta magát befolyásolni.

 Hamilton

„2006-ban afro frizurám volt. Emlékszem, hogy Monacóban a rajtrácson odajött hozzám Ron, és azt mondta, hogy le kell vágnom a hajam. Azt kérdeztem magamtól: mi köze van ennek a versenyzéshez? De csak azt mondta: „vágd le a hajad.” Félénk voltam, és lenyeltem a dolgot” – nyilatkozta Hamilton emlékezve karrierjének korábbi szakaszára, amikor még a GP2-ben versenyzett.

Hamilton ezt követően megnyerte a monacói GP2-es versenyt, levágatta a haját, majd a 2007-es évre a McLarenhez szerződött, ahol már sokkal komolyabb okok miatt került konfliktusos helyzetekbe – a brit egyre inkább igyekezett érvényesíteni akaratát, hiszen mindenáron le akarta győzni akkori csapattársát, Fernando Alonsót. „Ma már nem így kezelném a dolgot” – utalt Hamilton a hajvágásra. „Nem volt semmi alapja annak, hogy befolyásolják a kinézetem. Hagynia kellett volna, hogy olyan legyek, amilyen vagyok.”

A brit szerint jelenlegi csapata, a Mercedes egyébként sem szólítaná fel őt hasonló dologra: „Toto [Wolff – a szerk.] nem kérne ilyesmire. Ezt szeretem ebben a csapatban. Ő felismeri, hogy ami nekem a legjobb, az vezet a legjobb eredményekhez. Toro és Dr. Zetsche [a Daimler ügyvezetője] is látják ezt.”

Forrás: www.formula.hu – RSS