Hamiltont is lenyűgözte Rosberg tempója

F1

2016. szeptember 20. kedd, 06:47

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A vb-címért óriási harc várható az F1-es szezon hajrájában, Hamilton szerint neki is hoznia kell azt a szintet, amit most Rosberg mutatott – a német szerint csapattársát mindig nehéz lesz megverni.

Nico Rosberg hatalmas formába lendült, sőt, Toto Wolff szerint még sosem vezetett ilyen jól, mint most Szingapúrban – parádés teljesítményének köszönhetően ismét átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben. Vajon van oka Hamiltonnak a pánikra? A britek szerint is fordul a kocka…

rosberg-hamilton-2016

“Majd a következő futamon kiderül” – válaszolta Hamilton arra a kérdésre, hogy vajon csak egyszeri eset-e az, hogy Rosberg ennyivel fölé tudott nőni. “Jelen pillanatban nem gondolkodom ezen túl sokat. Még mindig van hátra hat futam, úgyhogy továbbra is nyomni fogom és reménykedem a legjobbakban.”

“Nico rendkívüli munkát végzett a hétvége folyamán, mi pedig nem. Hogy mi kell ahhoz, hogy visszaszerezzük a momentumot? Csak néhány jó hétvge, amelyre volt már példa korábban” – tette hozzá a háromszoros világbajnok, aki nagy júliusi sorozata után most ismét egyre mélyebbre kerül és Rosberg tűnik kiegyensúlyozattabbnak.

“Negyvenhárom pontos hátrányból álltunk fel, úgyhogy elméletileg a nyolc pont nem olyan nagy távolság, mint az volt, de még egyszer mondom: Nico fantasztikusan vezetett most. Azt várom tőle, hogy így is fogja folytatni, úgyhogy biztosnak kell lennem abban, hogy én is képes vagyok erre a szintre” – méltatta csapattársát Hamilton.

“Ismét nagyszerű hétvégém volt, de az továbbra sem változott, hogy a csapattársam Lewis. Őt mindig is nehéz lesz megverni, nagyon gyors. Mindig erősebben jön vissza egy nehezebb verseny után, úgyhogy harcolni fogunk a végsőkig” – mondta a helyzetről Rosberg.

Forrás: www.formula.hu – RSS