Hangolás Szombathelyen

Molnár István és Fehér Orsolya is dupla győzelemmel hangolt a jövő heti magyar nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságra. A Szombathelyen rendezett egyhetes edzőtábor lezárásaként az ifjúsági Vörsas-kupán mindketten nyertek egyesben és párosban is.

Pusztai Viola Egyhetes edzőtáborral és a Vörsas-kupával melegítettek Szombathelyen az ifjúsági asztaliteniszezők a november 4-én kezdődő magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságra. A viadalon két versenyző is duplázott: Molnár István, illetve Fehér Orsolya egyesben és párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A fiúk versenyében csaknem hatvanan szálltak harcba az elsőségéért a Vörsas-kupán, a magyar mezőnyhöz csatlakoztak a szombathelyi edzőtáborban részt vevő erdélyi fiatalok is. Az első kiemelt Kovács Sebestyén az elődöntőig magabiztosan menetelt, ott azonban hiába szerzett vezetést Molnár István ellen, az elsőéves ifjúsági játékos 4-2-re legyőzte. A viadal másik esélyese, Bruckner Máté is majdnem elvérzett a négy között, miután Balázs Bence 2-0-ra vezetett ellen, de aztán 4-2-re megfordította a meccset. A döntőben nem bírt Molnárral, aki 4-1-re nyert ellene és megszerezte a végső győzelmet.

A két játékos a nap során nem először találkozott a fináléban, hiszen a párosok versenyében a Molnár, Balázs és a Bruckner, Kovács Gábor kettős csatázott az első helyért, amelyből 3-1-el előbbi került ki győztesként.

A szombathelyi edzőtábor résztvevői Forrás: MOATSZ

A szombathelyi edzőtábor résztvevői  •  Forrás: MOATSZ

A lányok viadalán csupán huszonnégyen álltak asztalhoz, így aki a csoportkörből továbbjutott, máris a nyolcaddöntőben találta magát. A döntőt az első két helyen rangsorolt játékos játszotta, Fehér Orsolya az oda vezető úton többek között a Nagypál-testvéreket, Mártát és Csillát is simán győzte le, míg Hartbrich Leonie csupán Füle Kata ellen veszített egynél több szettet, egészen pontosan kettőt.

A döntőben a két lány hatalmas csatát vívott: Fehér szerzett vezetést, Hartbrich azonban 2-1-re fordított, de tovább nem tudta növelni az előnyét. 2-2 után ismét ő került közelebb a végső győzelemhez, de Fehér viszonylag sima játszmában egyenlített, majd a döntő szettet 12-10-re hozta, így ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Aznap már másodszor, hiszen Hartbrichhal párosban közösen ünnepelhették a tornagyőzelmet, miután a döntőben 3-1-re nyertek a másodikként rangsorolt Nagypál Márta, Harasztovich Fanni kettőst az elődöntőben búcsúztató Korda Kitty, Göndör Fanni duó ellen.

A Vörsas-kupával záruló, a határon túli magyarokkal közös edzőtábort hasznosnak ítélték meg a válogatott edzői. Bátorfi Zoltán, az ifjúsági fiúk és Muskó Péter, az ifjúsági lányok kapitánya is kiemelte, hogy profi körülmények között készülhettek Szombathelyen a jövő heti nemzetközi versenyre. A fiatalok napi két edzésen vettek részt, huszonnyolc asztal állt a rendelkezésükre, a szervezők pedig igazi versenykörülményeket teremtettek nekik. Az edzések mellett dietetikus és sportpszichológus is tartott előadást.

Bátorfi elmondta, a játékosoknak pluszt jelentett, hogy Karsai Ferenccel, a Werner Schlagerrel világbajnokságot nyert edzővel dolgozhattak együtt, aki jelenleg a szövetség szakmai tanácsadójaként tevékenykedik.

− A táborban részt vevő fiatalok rendkívül fogékonyak, terhelhetőek és fejlődőképesek, nagyon hálás feladat velük foglalkozni – mondta Karsai, aki a közös edzőtábor szakmai munkáját irányította. – Azt gondolom, ha az itt elkezdett munka szellemében készülnek a fiatalok a mindennapokban is, akkor hamarosan látszik az eredmény. Jövőre is szeretnénk megszervezni a tábort, az erdélyi és a vajdasági asztaliteniszezők mellett szlovákiai és ukrajnai magyarokat is szeretnénk bevonni a munkába.

A Vörsas-kupa részletes eredményei ITT megtekinthetők.

A november 4-én kezdődő szombathelyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságra 35 ország 340 versenyzője jelezte a részvételét. A magyarok 44 fővel vesznek részt a viadalon, íme az indulók névsora:
Ifjúsági fiúk: Balázs Bence, Banok Tamás, Both Levente, Böhm Gábor, Bruckner Máté, Kovács Gábor, Kovács Sebestyén, Kramarics Gergő, Molnár István, Timafalvi Gergő
Ifjúsági lányok: Benkő Anett, Fehér Orsolya, Fehér Zsófia, Hartbrich Leonie, Orosz Sára, Szabó Dalma, Zs. Szabó Kira
Serdülő fiúk: András Csaba, Both Olivér, Hőgye Gábor, Huzsvár Erik, Juhász Patrik, Molnár Dávid, Németh Márton, Ócsai Máté, Pálfy János, Páris Artúr, Rózsa Dávid, Terék Norbert
Serdülő lányok: Czeglédi Szilvia, Dari Helga, Domokos Fanni, Drabant Anita, Füle Kata, Göndör Fanni, Harasztovich Fanni, Korda Kitty, Kovács Melánia, Kozári Tamara, Körtvélyesi Vilma, Menkő Veronika, Laskai Írisz, Nagypál Márta, Phan Viola

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS