Harlem Globetrotters: teltház, fantasztikus hangulat az Arénában

harlem.jpg

Zsúfolásig telt tribünök és fantasztikus hangulat várta a Papp László Arénában a négynapos magyarországi kosárünnepre érkezett Harlem Globetrotters zsonglőrjeit.

A felvezető programban előbb a magyar és a szerb ifjúsági válogatott, majd a média képviselői vették birtokba a parkettet, miközben folyamatosan özönlöttek rajongók. A 20 órára kiírt kezdésre a szervezők tájékoztatása szerint 9200 néző töltötte meg a lelátókat, majd hamarosan bevonult az "örök vesztes" Washinton Generals együttese. Az állandó show-partnerként ismert gárda eddig mintegy 22 ezerszer maradt már alul – mindössze hat siker mellett.
   
A füstködből aztán hamarosan megérkeztek az este főszereplői is, akik a vidám beszólásokkal fűszerezett bemutatást követően – mintegy laza edzés gyanánt – bemelegítésül elképesztő zsákolásokat mutattak be, vagy éppen félpályáról dobálták a kosarakat.
   
Az 1927-ben alakult cirkusz jelenkori képviselői évi 300 mérkőzést játszanak, egy napja a debreceni Főnix Csarnokban mutatták be műsorukat, a budapesti fellépést követően pedig azonnal indulnak tovább Csehországba.
   
A program főműsorszáma 20:30 órakor kezdődött.

MTI