Hársfalvi megsérült

A 19 éves Hársfalvi Júlia személyében újabb sérültet könyvelhetett el a Győri Audi ETO a kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntőjében, de valamelyest feledtetheti a fájdalmakat, hogy a csapat 21-20-ra győzött Buducsnoszt Podgorica ellen, így döntőt vívhat vasárnap.

reb Kivételesen nem az egyes villamos aktuális problémája miatt lepte el tömeg a Papp László Budapest Sportaréna környékét, hanem a kézilabda hazai örömünnepének szánt női Bajnokok Ligája négyes döntő vonzott népes közönséget szombaton. Stílusosan belecsapva a lecsóba, az előrehozott döntőnek is beillő Győri Audi ETO és Buducsnoszt Podgorica összecsapásával indult a program érdemi része.

harsfalvi_julia_csonka_tamas

Egy lövés jutott a BL-elődöntőből Hársfalvi Júliának…  •  Fotó: Csonka Tamás (archív)

Noha nem telt meg az aréna, a két tábor félelmetes hangulatot teremtett. Nem véletlen, hogy a sok nagy csatát megélt játékosok is minimum koncentrált, de inkább feszült arccal futottak a bemutatáskor a pályára. Noha a Final 4 legfiatalabb játékosának, a 16 éves Lakatos Ritának volt ereje félmosollyal fordulni a kamera felé, az arcizmok gyorsan visszarendeződtek a feszült várakozás „mimikájába”.

Ahogyan az várható volt, a négy utánpótláskor kézilabdázó közül – Hudák Anette Emma (18), Lakatos (16), Tóth Gabriella (19) és Hársfalvi Júlia (19) – a balszélső Hársfalvi kapott szerepet. Védekezésben ugyan Yvette Broch váltotta, de támadásban rendre visszaküldte őt a pályára Ambros Martín mester. A várakozásoknak megfelelően a védekezésekről szólt az mérkőzés, az első öt percben gól sem született.

A Katarina Bulatovics és Cristina Neagu repítette Buducsnoszt 3-2-re vezetett, amikor Hársfalvi üresen maradt a balszélen, s a tőle néhány méterre ülő vendégszurkolók hangos méltatlankodása mellett köszönte szépen a ziccert. Csakhogy az öröm helyett fájdalomtól eltorzult arccal szaladt a kispadhoz, megsérült… Még az gólszerzéskor szokásos pacsikat is megspórolva omlott a székre, hogy Balogh Péter doktor és Cseh Zsolt gyúró kezelésbe vegye. A bősz tekergetés és kötözést követően azonban maradt a szurkolói szerepkör. A 11-8-as győri előnyt hozó félidei szünetben pedig már felkötött karral buzdította a társakat.

A fordulást követően a montenegrói elitalakult tagjai pillanatok alatt kiegyenlítettek, s maradt a kiállításokkal tarkított, öldöklő csata. A Győr azonban visszaszerezte a három gólos fórt. Mondani sem kell, a vendégek nem kívántak asszisztálni a hazai sikerhez, 17-15 után például a szintén 19 éves Djurdjina Jaukovics hozta közelebb a címvédőt. Felváltva estek a gólok, s az utolsó negyedórában Eduarda Amorinék már nem tudtak kettőnél többel ellépni a riválistól. Az eszméletlen izgalmakat az aréna teljes közönsége állva nézte, de a szurkolók nagyobb része mámorosan ülhetett vissza (jó soká) a székére: gigászi küzdelemben 21-20-ra a Győr legyűrte a Buducsnosztot, így ismét finálét játszhat.

„A gólom után rosszul érkeztem a földre, pont a lövőkezemre… – mondta szomorkás hangon a lefújást követően nem sokkal Hársfalvi. – A doki megnyugtatott, hogy helyén van a könyököm, de fáj, meg kell vizsgálni. Ünneplést terveztem, és nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, mert inkább legyek sérülten a siker részese, mint hogy esetleg ép kézzel a vesztes meccsről beszélgessünk.”

A kérdésre, miszerint hogy érzi, képes lehet-e pályára lépni a döntőben, elhúzta a száját a balszélső, s mutatta, mennyire tudja (inkább nem tudja) mozgatni a jobb karját. „Sebaj, csak győzzünk holnap, aztán remélem, hogy hamar rendbe jön a könyököm.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA NÉGYES DÖNTŐ, BUDAPEST
Győri Audi ETO–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 21-20 (11-8)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS