Hárspataki-bronz

A limasszoli korosztályos karate Európa-bajnokság harmadik napjára is jutott magyar érem, a címvédő Hárspataki Gábor ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A világbajnoki bronzérmes Tamás Ferdinánd is éremért küzdött, végül be kellett érnie az ötödik hellyel.

L. G. Minden korosztályban született egy magyar érem a Limasszolban megrendezett kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon. A zárónapon – a tavaly a szövetség által az év férfisportolójának választott – Hárspataki Gábor az U21-esek 75 kg-os súlycsoportjában bronzérmet nyert.

Az MTK versenyzője címvédőként és világbajnokként érkezett a versenyre, és elbírta az esélyesség terhét. Ráadásul megküzdött a betegséggel is, amely a verseny előtti napokban kapta el.

harspatakilimassolerem

Hárspataki Gábor ezúttal a bronzéremig jutott

Azzal együtt magabiztosan menetelt, elsőként régi ismerősét, a francia Corentin Seguyt győzte le 3-1-re. Tavaly a Premier League-sorozat németországi állomásának döntőjében csaptak össze, és akkor is magyar siker született. A folytatásban a finn Aaro Tuominen ellen 2-0-ra nyert, majd a szintén jól ismert német Felix Behrendtet 3-2-re múlta felül, azzal a négy közé jutott.

Az elődöntőben nem bírt az olasz Michele Martinával, igaz, ő sem a magyar versenyzővel. A pont nélkül zárult összecsapás után fájó bírói döntéssel az olasz jutott a fináléba, és meg is nyerte. Hárspatakinak maradt a bronzmérkőzés, ahol a koszovói Blogyin Pakastica ellen megalkuvást nem ismerő küzdelemben 2-1-re győzött, így sorozatban a harmadik világversenyén is dobogóra állhatott.

Hárspataki MTK-s klubtársa, a világbajnoki bronzérmes Tamás Ferdinánd is jól kezdett a 67 kg-os súlycsoportban. Három győzelmet és egy vereséget követően eljutott a bronzmérkőzésig, ám ott 3-2-re kikapott az ukrán Denisz Kopitkótól. A vébé-érem és a Premier League-sorozat párizsi állomásán elért ötödik helyet követő újabb ötödik helyezés azt jelzi, hogy Tamás Ferdinánd jó úton halad.

IMG_2903

A magyar érmesek: Vécsei Balázs, Erdős Martin és Hárspataki Gábor

A többi U21-es magyar közül Palkovits Nikolett (50 kg), Vajda Lilien (55 kg) és Győriványi Renáta (61 kg) egy-egy diadalt követően esett ki. Juhász Bernadett (68 kg), Ardai Bálint (60 kg), György Dániel (84 kg) és Bilisics Bálint (+84 kg) nem jutott túl az első fordulón.

A magyar válogatott egy ezüst- (Erdős Martin, junior 68 kg) és két bronzéremmel (Hárspataki Gábor, U21 75 kg és Vécsei Balázs, kadet 57 kg) fejezte be az idei korosztályos Európa-bajnokságot.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS