HIVATALOS: Andrea Conti aláírt a Sampdoriához

Hétfő este mindkét klub hivatalosan is bejelentette az átigazolást.

Mint arról beszámoltunk, a Sampdoria vezetősége megállapodott Andrea Conti klubváltásáról a Milannal. Az olasz jobbhátvéd egy évvel ezelőtt lészámfelettivé vált és Stefano Pioli jelezte, hogy nem tart igényt a szolgálataira. A Sampdoria hétfő este a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta Conti játékjogát a Milan együttesétől. A piros-feketék is megerősítették a transzfert. Conti az első távozó a téli átigazolási időszakban.

“AZ AC MILAN BEJELENTI, HOGY ELADTA ANDREA CONTI JÁTÉKJOGÁT A SAMPDORIÁNAK. A KLUB EZÚTON IS KÖSZÖNETET MOND ANDREÁNAK AZ ELKÖTELEZETTSÉGÉÉRT ÉS A PROFIZMUSÁÉRT, AMIT MINDIG IS TANÚSÍTOTT. A MILAN SOK SIKERT KÍVÁN A TOVÁBBI PÁLYAFUTÁSÁHOZ.”

Az 1-szeres olasz válogatott jobbhátvéd hétfőn délután a Samp főhadiszállásán aláírta a szerződését, amely a szezon végéig, azaz 2022. június 30-ig szól. Az átigazolási árat egyik klub sem hozta nyilvánosságra. Jelenleg még nincsenek információk arról, hogy a genovai együttes mennyit fizet a Milannak vagy esetleg ingyenes átigazolással jött létre az egyezség. A játékosnak fél év múlva lejárt volna a szerződése a Rossonerivel.

Conti összesen négy szezont húzott le a Milanban azok után, hogy 2017-ben a klub vezetősége 24 millió euróért szerződtette az Atalanta együttesétől. Ugyan nagy reményekkel érkezett, de a debütálása után nem sokkal egymás után kétszer is súlyosan megsérült a térdszalagja és a felépülés után már nem tudta visszanyerni az ideális formáját. Összesen 52 tétmeccsen lépett pályára a Milanban és 5 gólpasszt osztott ki.