HIVATALOS: Gazidis lesz a Milan új vezérigazgatója

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az Arsenaltól távozó Ivan Gazidis lesz december 1-től a klub új vezérigazgatója.

Mint arról beszámoltunk, idén nyáron az Elliott Management tulajdonába került a Milan és az amerikai alap leváltotta a teljes vezetőséget, amelynek következtében Marco Fassone és Massimiliano Mirabelli is nem kívánatos személy lett. A klub új elnöke Yonghong Li helyett Paolo Scaroni lett, majd a tulajdonosváltást követően nem sokkal bejelentették Leonardo és Paolo Maldini érkezését is.

Az Elliott ideiglenesen Scaroni elnököt bízta meg a klub irányításával, amíg nem neveznek ki új vezérigazgatót. Immáron hivatalossá vált, amit eddig sejteni lehetett. Az új tulajdonosok egyik jelöltje a vezérigazgatói pozícióra az első perctől fogva Ivan Gazidis volt, akivel sikeresen zárultak a tárgyalások.

A Milan kedden a hivatalos honlapján egy közleményben jelentette be, hogy Gazidis elfogadta a klub ajánlatát és hivatalosan december 1-jén kezdi meg a munkát a vezérigazgatóként. Az 54 éves szakember személyében egy VILÁGSZÍNVONALÚ igazgató érkezett a Rossonerihez – olvasható a bejegyzés a hivatalos weboldalon.

Gazidisnak kulcsszerepe volt az észak-amerikai labdarúgó bajnokság (MLS) felfuttatásában és számos sportszakmai és üzleti sikert ért el az Arsenallal. A dél-afrikai sportvezető közreműködésével a londoni együttes nyereséges lett és a klub éves bevétele meghaladta a 400 millió fontot.

Gazidis tehát december 1-jén váltja az ideiglenesen megbízott Scaronit a vezérigazgatói poszton és elsősorban a klub üzleti és kereskedelmi tevékenységéért lesz felelős.

“Az igazgatóság és az egész AC Milan közösség nevében büszkén üdvözöljük Ivan Gazidist a klubnál. A projektben a vezérigazgatói pozíció volt az egyik legfontosabb kérdés az első naptól kezdve. Ivan Gazidis páratlan üzleti tapasztalatot hoz és alig várjuk, hogy megkezdje a munkát a Milannál. Az alapok már adottak a sikerhez, amely időt, kemény munkát és kitartást igényel.” – mondta Paolo Scaroni, a Milan elnöke.

Ivan Gazidis első szavai: “Nagyon izgatott vagyok az új kihívás miatt és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a Milan visszatérjen a csúcsra. Vezető szerepem lesz a projektben, amelyen tehetséges játékosok, keményen dolgozó stáb és olyan vezetők dolgoznak, mint Leonardo, Paolo Maldini és Gennaro Gattuso. Hálás vagyok a bizalomért Scaroni elnöknek, az igazgatótanácsnak és a klub tulajdonosainak.”

The post HIVATALOS: Gazidis lesz a Milan új vezérigazgatója appeared first on AC Milan Club Budapest.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS