Hivatalos: Íme a monacói gumiválasztás

F1

2016. május 17. kedd, 13:53

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

Rendkívül eltérő stratégiát láthatunk majd Monacóban, de alapvetően az idén bevezetésre kerülő ultralágy abroncsok vannak fölényben mindenkinél – az arányok azonban meglehetősen különbözőek.

A Pirelli kiadta a Monaói Nagydíj hivatalos gumiválasztását – ez alapján az élcsapatok nagyjából ugyanazt a stratégiát követik majd. A Mercedes és a Red Bull teljesen ugyanazt választotta (egy lágy, két szuperlágy, tíz ultralágy abroncs), míg a Ferrari egy-egy szettel kevesebb ultralágyat és eggyel több lágyat rendelt Vettelnek, valamint Raikkönennek.

A Williams viszont más úton jár, hiszen csak hét ultralágyat, viszont négy szuperlágyat használhat majd fel Massa és Bottas is, a Toro Rosso és a Force India viszont a lágy keverékből is hármat-hármat rendelt pilótái számára. Csapaton belül mindössze egy helyen van csak eltérés, a Renault-nál Kevin Magnussen tíz ultralágy, két szuperlágy és egy lágy, Jolyon Palmer ellenben eggyel kevesebb ultralágy és eggyel több szuperlágy keveréket szereltethet majd fel az autóra.

Gumik

Forrás: www.formula.hu – RSS