Kecskeméti és Vasas-arany

A fiúk között a Kecskemét, a lányok mezőnyében a Vasas nyerte az országos serdülőbajnokságot, amelynek a Keszthelyen megrendezett hatos döntője színvonalas küzdelmet hozott.

Up-info Keszthelyen rendezték meg az országos serdülőbajnokság hatos döntőjét, amelyben a fiúk között a Kecskeméti Sportiskola, a lányok mezőnyében a Vasas Óbuda nyerte meg az aranyérmet.

A fiúdöntőben a Kecskemét és a Dunaferr nyerte meg a csoportküzdelmeket, és a keresztjáték során sem borult a papírforma. A két csoportgyőztes jutott a fináléba, előbbi a Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO együttesét, utóbbi a Szolnoki FRKSI-t múlta felül.

Osb röpi fiúA döntőben csak az első szett tartogatott izgalmakat: az újvárosiak ugyan több játszmalabdát is hárítottak, de az utolsót a kecskemétiek értékesíteni tudták. A második és a harmadik játszmát már viszonylag simán nyerte a hírös város csapata.

A bronzérem a kaposváriaké lett, ők játszmaveszteség nélkül győzték le a szolnokiakat, igaz a második játszmát csak 28-26-ra tudták megnyerni. Az ötödik helyet a MAFC BME Felsővárosi szerezte meg, miután 3-1-re legyőzte a Pénzügyőrt.

Az érmeket a korábbi klasszisjátékos, Buzek László és Király András, a rendező Nyugat Balaton RSE elnöke adta át az előbbiről elnevezett bajnokság dobogósainak. A torna legjobb irányítója Török Szabolcs (Kecskemét), a legjobb támadója Kiss Marcell (Dunaferr), legjobb védekezője pedig Nagy Norbert (Kaposvár) lett.

BUZEK LÁSZLÓ FIÚ OSB
1. Kecskeméti Sportiskola (Dobos Péter, Fazekas Gábor, Füri Balázs, Görög Szabolcs, Gyurkó Márton, Horváth Kristóf, Leiner Péter, Lukács Zalán, Pesti Marcell, Pinczés Balázs, Szabó Márton, Török Szabolcs. Edzők: Verebélyi Zsolt, Karagics Mátyás), 2. Dunaferr SE, 3. Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO, 4. Szolnoki FRKSI, 5. MAFC-BME Felsővárosi, 6. Pénzügyőr SE

A Szalayné Sebők Éváról elnevezett leánybajnokságban jóval izgalmasabb csatákat vívtak a csapatok. A csoportkörben a két nagy esélyes, a Békéscsaba és a Vasas csatáját utóbbiak nyerték 3-1-re, míg a Nyíregyházát mindketten játszmaveszteség nélkül győzték le.

A másik csoportban az UTE és a Nyugat-Balaton is 3-1-re győzte le az egrieket, a két nyertes csapat meccsén pedig nagy küzdelemben diadalmaskodtak a lilák, úgy, hogy az ötödik játszmában több meccslabdát is hárítottak.

A középdöntőben az előbbi csoport csapatai diadalmaskodtak, míg a fináléba kerülésért a Vasas ismét legyőzte a Nyíregyházát, a BRSE pedig 3-1-re múlta felül az UTE-t.

OSB röpiA finálé kezdetén úgy tűnt: a Vasas simán átgázol ellenfelén. A második játszmában azonban a békéscsabaiak alaposan faképnél hagyták riválisukat, s a végén öt szettlabdájuk volt az egyenlítéshez. De Szedmák Rékáék mind az ötöt hárították, majd 28-26-ra azt a szettet is megnyerték. Az utolsó játszma szoros volt, a legvégén lépett csak meg kettővel a Vasas, de már az első meccslabdáját értékesítette. A bronzérmet fordulatos mérkőzésen az UTE szerezte meg, míg az ötödik helyért az egriek ezúttal le tudták győzni a már kissé motiválatlan házigazdákat.

A lányoknak az érmeket dr. Kotsis Attiláné Gabi néni, valamint a névadó Szalayné Sebők Éva fia, a különdíjakat pedig Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere adta át. A legjobb irányító a békéscsabai Petrenkó Brigitta, a legjobb támadó az UTE-s Hajós Aliz, míg a torna legértékesebb játékosa pedig a Vasasos Szedmák Réka lett.

Gabi néni a döntő után egyből értékelte is a látottakat:
„Nagyon tetszett a verseny és a szervezés is. Örülök, hogy sok tehetséges fiatalt láttam, és nemcsak a lányok, hanem a fiúk között is. Bízom benne, hogy ezek a tehetségek nem kallódnak el. A leginkább Szedmák Rékát tudnám kiemelni, akire már tavaly is felfigyeltem, és most is a legjobb volt. Folytatás a jövő héten, Kecskeméten, a juniorok döntőjében, ahol ugyancsak ott leszek.”

SZALAYNÉ SEBŐK ÉVA LEÁNY OSB
1. Vasas Óbuda-KRA (Ambrosio Melani, Csengeri Gréta, Csörnyei Gréta, Faragó Anna, Jancsó Emese, Juhár Dalma, Kiss Bernadett, Kotormán Réka, Mihály Dorka, Németh Anett, Punk Zsófia, Szarvas Lili, Szedmák Réka, Villám Csenge. Vezetőedző: Kőnig Gábor, másodedző: Nagyné Mátrai Veronika), 2. Budapest Bank-BRSE, 3. UTE, 4. Nyíregyháza, 5. EVSI, 6. Nyugat-Balatoni RSE

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS