HIVATALOS: Kalulu hosszabbított a Milannal

Immáron hivatalossá vált, hogy Pierre Kazeye Rommel Kalulu Kyatengwa új szerződést írt alá a Milannal.

Csütörtökön fantasztikus hír érkezett Milánóból. Mint arról egybehangzó olasz sajtóhírek révén beszámoltunk, a klub vezetősége teljes körű megállapodásra jutott Kaluluval a hosszabbításról. A 22 éves játékos délután a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban aláírta az új kontraktusát.

A Milan csütörtökön a kora esti órákban hivatalos közleményt osztott meg.

“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY MEGHOSSZABBÍTOTTA PIERRE KALULU SZERZŐDÉSÉT 2027. JÚNIUS 30-IG.”

A francia utánpótlás-válogatott védő egy hosszú távra szóló szerződéssel kötelezte el magát a Milan mellett. A korábbi kontraktusa 2025 nyaráig szólt és évi nettó 600 ezer eurót keresett, azonban az új megállapodás jelentős béremelést is tartalmaz. Pierre az elmúlt 1 évben alapemberré vált a Rossoneri védelmében és a vezetőség a kiváló teljesítményét több mint háromszoros fizetésemeléssel honorálta, így a továbbiakban éves szinten 2 millió eurót tehet zsebre, amelyhez további bónuszok társulnak.

Theo Hernández, Fikayo Tomori és Sandro Tonali után újabb kulcsemberrel hosszabbított a Milan. Kalulu 2020 nyarán szabadon igazolhatóként érkezett és a nevelési költséget illetve a jutalékokat tekintve összesen mintegy 1,29 millió euróba került a Milannak a szerződtetése az Olympique Lyon B csapatából.

Kalulu eddig 75 tétmeccsen öltötte magára a Milan mezt, a mérlege 2 gól és 4 gólpassz.