HIVATALOS: Origi távozik a Liverpooltól, irány a Milan

A Liverpool hivatalosan is bejelentette, hogy Divock Origi távozik a klubtól.

A 27 éves csatár távozása már hónapok óta borítékolható volt és nemrég megállapodott a személyes feltételekben a Milannal. Originek június 30-án lejár a szerződése a Liverpool együttesénél és nem lép életbe az a záradék, amely alapján további 1 évvel automatikusan meghosszabbodik a kontraktusa.

A Premier League-ben szereplő Liverpool csütörtökön a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Origi nyolc év után távozik, amint a hónap végén lejár a szerződése.

Az angol együttes köszönetet mondott a belga futballistának, aki nyolc éven keresztül állt a Vörösök alkalmazásában és kiegészítőemberként 175 tétmeccsen összesen 41 gólt szerzett illetve 18 gólpasszt osztott ki. Origit 2014-ben szerződtette a Pool, majd egy évre kölcsönben maradt a Lille-ben, ezen kívül egy szezon erejéig (2017/18) kölcsönben játszott a Wolfsburgban. Összesen hat trófeát nyert, nevezetesen 1 Premier League-et, 1 Bajnokok Ligáját, 1 Európai szuperkupát, 1 Klubvilágbajnokságot, 1 FA kupát és 1 Angol Ligakupát.

Fabrizio Romano megerősítette, hogy Origi a következő szezontól a Milanban folytatja pályafutását. Az orvosi vizsgálatokat már beütemezték és csak napok kérdése, hogy a játékos aláírjon a Rossonerihez.