Horgászversenyt adott a magyar-svájci meccs helyett az Eb-t közvetítő amerikai tévé

Egymillió dollárt fizetett a Fox az Eb közvetítési jogáért, majd rögtön a második meccset levette a műsorról és helyette lepasszolta egy fizetős szolgáltatónak, ahol viszont csak azt nem tudták a nézők, hogy mi az állás és mennyi idő van hátra.

Nem tudhatjuk, hányan keltek fel szombaton Kaliforniában reggel hatkor úgy, hogy ők márpedig a magyar-svájci meccset akarják nézni (vagy az USA keleti partján délelőtt kilenckor hányan akartak oda kapcsolni), de velük alaposan kiszúrt a Fox: az Európa-bajnokság ottani közvetítési jogait egymillió dollárért megvásárló csatorna úgy döntött, inkább egy horgászversenyt közvetít.

A The18.com, amelynek a cikkét a Telex vette észre, azt is hozzátette: a Foxnak két sportcsatornája is van, ahova eltehették volna a meccset, de amelyiken nem a sügérhorgászat minden bizonnyal vérforraló izgalmait figyelhették a nézők, ott épp egy autóversenyzős dokumentumfilm ment.

A magyar-svájci meccset pedig a fizetős Fubo streamingszolgáltatónak adták át, ahol pénzért már lehetett nézni – épp csak azt nem írták ki közben, hogy hányadik percben tartanak és mi az állás, úgyhogy még jobban izgulhattak a nézők, vajon mi történik.

Az is kiderült, hogy a mostani mellett még négy meccs lesz, amelyet az Eb-ről nem közvetít a Fox. És mintha ebből az derülne ki, hogy a közép- és kelet-európai focitól nem vártak értékelhető nézettséget: a román-ukrán, a török-grúz, a szlovák-ukrán és a grúz-cseh meccset hagyják ki a műsortervből.

A The18.com azt azért hozzátette, hogy ha valaki nem látta volna, Svájc három sügért fogott, Magyarország egyet. Mi pedig annyit tudunk javasolni: ha ön az Egyesült Államokban élő grúz szurkoló, akkor jó szívvel ajánljuk, hogy kövesse az eseményeket a hvg.hu-n, mi itt leszünk.

Írta a HVG

A Horgászversenyt adott a magyar-svájci meccs helyett az Eb-t közvetítő amerikai tévé bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.