Horvátország–Albánia 0-0 – ÉLŐ

Cikkünk frissül.

Miközben Magyarországon valószínűleg minden fociszurkoló az esti német-magyart várja, már délután 3-kor elkezdődik az Európa-bajnokság második csoportköre. A B csoporttal indítjuk a napot: Horvátország és Albánia játszik a nap első meccsén.

Az első fordulóban mindkét csapat veszített. Az benne volt a pakliban, hogy Horvátország Spanyolországtól kikap, de az, hogy nagyon simán, 3-0-ra égtek, azért így is komoly meglepetés volt. Albánia Olaszországgal játszott, és miután a 23. másodpercben az Európa-bajnokságok történetének leggyorsabb góljával már vezettek, 2-1-es vereség lett a vége.

Ez pedig azt is jelenti, hogy mivel a csoportban két olyan csapat van a most meccselőkön kívül, amely a végső győzelemre is esélyes, ha a csoport minimum harmadik helyét el akarják csípni, akkor ahhoz most kell nyerni, az utolsó fordulóban már sokkal nehezebb lesz. A keret és a közelmúlt alapján is Horvátország a toronymagas esélyes, de a győzelemhez azért a legutóbbinál sokkal jobb játékra volna szükségük.

És egy magyar szál: ennek a csoportnak a második helyezettjével fog játszani a mi csoportunk másodikja, az itteni csoportgyőztes pedig lehet, hogy a mi csoportharmadikunkra vár (ez attól függ, hogy a hat csoport közül melyik négyből jut tovább a harmadik helyezett).

A kezdőcsapatok:

Horvátország: Livakovic – Juranovic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Brozovic, Kovacic – Majer, Petkovic, Kramaric

Albánia: Strakosha – Hysaj, Djimsiti, Arlind Ajeti, Mitaj – Asllani, Ramadani, Laci – Asani, Manaj, Bajrami

Írta a HVG

A Horvátország–Albánia 0-0 – ÉLŐ bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.