Egyéb

Hosszú Katinka megkapta diplomáját riói világcsúcsáért

Kétezerötszáz résztvevővel – köztük megannyi fiatal iskolással – szombat délelőtt elindult az „Univer24, Az Úszás ünnepe” nevű rendezvény, melynek keretében huszonnégy órán át úsznak a kecskeméti uszodában. A megnyitón részt vett dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki ebből az alkalomból nyújtotta át Hosszú Katinkának a FINA hivatalos diplomáját a riói olimpián 400 vegyesen úszott világrekordjáról.

A harmadik alkalommal megrendezett 24 órás úszóesemény megnyitóján igazi meglepetést szerzett dr. Bienerth Gusztáv, a MÚSZ elnöke, amikor maga mellé szólította Hosszú Katinkát. „Nincs szebb feladata egy elnöknek, mint ami most fog következni”, mondta a szövetség vezetője, majd átnyújtotta a háromszoros olimpiai bajnoknak a FINA hivatalos diplomáját, amely a nemzetközi szövetség díszes igazolása Katinka Rióban, 2016. augusztus 6-án, 400 vegyesen úszott 4:26.36 perces világrekordjáról. Dr. Bienerth Gusztáv ezután köszönetet mondott Katinkának, majd angolul edző-férjének, Shane Tusupnak is.

Hosszú Katinka kijelentette, „nem is tudok jobb ünnepet kitalálni, mint hogy egész nap ússzunk”, majd hozzátette, bajaiként a régi uszodában rengeteget versenyzett Kecskeméten, de nagy öröm, hogy a jövő generációi már ilyen nagyszerű létesítményben készülhetnek.

Mint ismeretes, Hosszú Katinka Rióban három olimpiai aranyérmet, valamint egy ezüstöt nyert, ezzel a legeredményesebb magyar sportoló volt.

(MÚSZ, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Forrás: www.mob.hu – RSS