Ibra nincs 100 százalékos állapotban

Zlatan Ibrahimovic elővigyázatosságból kihagyta a svédek tegnapi mérkőzését.

Svédország hétfőn hazai pályán 5-0-ra győzött Azerbajdzsán ellen az Európa-bajnokság selejtezőjének 2. fordulójában. Ibrahimovic nem lépett pályára, mivel nincs 100 százalékos állapotban és a cserepadon sem foglalt helyet.

Janne Andersson, a svéd válogatott szövetségi kapitánya a SportBladet mikrofonjainak nyilatkozott és kitért Ibrahimovic távollétére az Azerbajdzsán elleni összecsapáson.

„Zlatannak van némi problémája, ami miatt ki kellett hagynia a mérkőzést. Sajnos ez a helyzet, ez nagyon szomorú neki és nekünk is.” – mondta Andersson.

A 41 éves csatár az elmúlt napokban egyéni edzésmunkát végzett. Egyelőre nem tudni, hogy a fizikális problémája mennyire komoly és bevethető lesz-e a hétvégi Napoli elleni mérkőzésen. Ibra a második játékos, aki nem egészségesen tér vissza a válogatott szünetről, ugyanis Pierre Kalulu vádlisérülést szedett össze a francia U21-es válogatottban és ennek következtében akár több hetes kihagyás is várhat a védőre.

Ibrahimovic a múlt héten az Eb-selejtezők történetének második legidősebb játékosa lett, miután 41 évesen és 172 naposan pályára lépett Belgium ellen. A svéd futballista a 3-0-ra elveszített mérkőzésen csereként lépett pályára a hajrában.