Ibra reagált a BL-keretből való kimaradására

Zlatan Ibrahimovic reagált a Bajnokok Ligájára nevezett keretből történő kimaradására és kitért az olasz csapatok nemzetközi porondon való teljesítményére is.

Mint ismert, a svéd klasszis neve nem szerepel a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára nevezett játékosok között, így biztosan nem léphet pályára ebben a kiírásban a 2022/2023-as idényben. A 41 éves csatár ősszel a csoportkörre sem volt nevezve, mivel súlyos térdsérülés után lábadozott. Stefano Pioli február elején hozta nyilvánosságra a keretet, amelyen a továbbiakban a kapusposztot érintő rendkívüli sérülés kivételével nem lehet változtatni.

Ibrahimovicot a legutóbbi interjújában a BL keretből való kimaradásáról faggatták és megkérdezték tőle, hogyan éli meg kívülről a Bajnokok Ligáját.

„Mindenki a Bajnokok Ligájában akar játszani. Amikor eljött az idő a kerethirdetésre, még nem álltam készen a játékra. Tiszteletben tartom a döntést és most már csak azt tudom tenni, hogy segítek a lehető legjobban felkészíteni a csapattársaimat az edzéseken. Bízom a csapatban, a srácok eddig is jól játszottak a BL-ben és a Napoli ellen is jól fognak teljesíteni.” – vélekedett Zlatan.

Az európai kupaporondon meglehetősen jól szerepelnek az olasz csapatok, hiszen hét együtteséből hat továbbra is versenyben van. A Bajnokok Ligájában a Milan, az Inter és a Napoli, az Európa Ligában a Roma és a Juventus, míg az Európai Konferencia Ligában a Fiorentina szerepel.

„Nagyon pozitívan látom a dolgokat, hiszen hét olasz csapatból hat továbbra is versenyben van. Ez egy jó dolog. Sokan azt mondták, hogy a Serie A nem olyan jó, mint a Premier League, aztán Olaszország megnyerte az Európa-bajnokságot Anglia ellen és egyből csendben maradtak. Örülök, hogy három olasz csapat is ott van a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.”