Ibrahimovic bekerült a válogatott keretbe

Hivatalosan is bejelentették a svéd válogatott keretet a márciusi vb-pótselejtezőre.

Janne Andersson, a svéd válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a március végén rendezendő Csehország elleni mérkőzésre és a keretben Zlatan Ibrahimovic neve is szerepel. Sorsdöntő időszak következik a svéd klasszis számára, ugyanis miközben a Milannal a bajnoki cím megnyeréséért küzd, a hónap végén a válogatottban is szerepelni fog a világbajnoki pótselejtezőn. Svédország március 24-én Csehország ellen lép pályára és amennyiben legyőzi ellenfelét, akkor 5 nappal később Lengyelországgal találkozik a vb-kijutásért.

Ibrahimovic többször is hangoztatta, a célkitűzései között szerepel, hogy részt vegyen a 2022 novemberében rendezendő katari világbajnokságon. Ehhez a pótselejtezőn keresztül vezethet a svédek útja és Ibra szeretné hozzásegíteni hazája nemzeti csapatát a tornán való részvételhez.

Andersson szavai: “Zlatan sérüléssel küszködött, de már visszatérőben van. Elsősorban nem úgy tekintek rá, mint egy kezdőjátékosra, aki 90 percen keresztül a pályán van, de a beszélgetéseink során egyértelműen kiderült, hogy Ibra a csapat tagja akar lenni. A pályán való kvalitásával és tapasztalatával, valamint a pályán kívüli vezéregyéniségével nagy segítségére lesz a csapatnak.”

A 40 éves csatár bő egy hónapot hagyott ki Achilles-ín sérülés miatt, viszont már felépült és az előző két meccsen csereként pályára is lépett. Ibra azon dolgozik, hogy a lehető legjobb formában legyen a szezon véghajrájára, hogy klubszinten és válogatott szinten is elérje a kitűzött célokat.

Zlatan az idei szezonban 17 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban és a mérlege bő 900 játékperc alatt 8 gól illetve 2 gólpassz. Legutóbb tavaly novemberben lépett pályára a válogatottban.