Ekkora jutalékot kap Kessié ügynöke a Barcától

Jelentős ügynöki jutalékban állapodott meg az FC Barcelona vezetősége Franck Kessié ügynökével, George Atanganával az aláírásért.

Mint közöltük, Kessié nagyon közel áll ahhoz, hogy a következő szezonban Spanyolországban folytassa pályafutását. Az elmúlt napokban a felek között felgyorsultak a tárgyalások és létrejött egy megegyezés. Továbbá Xavi, a katalánok vezetőedzője már egyeztetett telefonon a játékossal a projektet illetően.

A Corriere della Sera információi szerint amint megtörténik az aláírás és a hivatalos bejelentés, a Barca mintegy 10 millió eurót fog fizetni ügynöki jutalékként Kessié képviselőjének, Atanganának. Kessiének a Barcelonánál készen áll egy 5 évre szóló kontraktus évi nettó 6,5 millió eurós fizetéssel, ami azt jelenti, hogy összesen 32,5 milliót tehet zsebre, ha 2027-ig kitölti a leendő szerződését.

Atanganának nagy szerepe volt a Milan és a játékos közötti sikertelen szerződés hosszabbításban, ugyanis tavaly nyáron Kessié nyilatkozata és ígérete után az ügynök többször is visszamondta az előre megbeszélt találkozókat a Casa Milanban. Állítólag Atangana furcsa taktikát alkalmazott a hosszabbításról szóló tárgyalásokon, amik több mint másfél évvel ezelőtt kezdődtek és mindig magasabb bérigényt határozott meg a klub ajánlatához képest. Így ha a Rossoneri emelt az előző ajánlatán, akkor az ügynök is magasabb fizetést követelt a korábbiakhoz képest. Emellett Maldiniék nem voltak hajlandóak ilyen mértékű ügynöki jutalékot fizetni.

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója két héttel ezelőtt nyilatkozott Kessié kapcsán és kijelentette, hogy a Milan diktálja a feltételeket és semmi esetben sem fogják megváltoztatni az álláspontjukat.